Comisia Europeana Cumpara 30 de Milioane de Becuri LED pentru Ucraina

Comisia Europeana Cumpara 30 de Milioane de Becuri LED pentru Ucraina

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial un nou ajutor pentru Ucraina in cursul acestei zile, si vorbim despre nu mai putin de 30 de milioane de euro care vor fi oferiti pentru a se cumpara 30 de milioane de becuri LED in aceasta perioada.

Comisia Europeana vrea sa ajute Ucraina, si ucrainienii, sa economiseasca energie electrica, dar mai important, sa reduca intr-o buna masura consumul de energie electrica intr-o perioada in care Rusia distruge sistematic infrastructura energetica a tarii.

“Într-o perioadă în care temperaturile din Ucraina au scăzut sub zero, atacurile rusești au lăsat milioane de oameni fără acces sigur la electricitate, încălzire centrală și apă.

Pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiași, la conferința „În picioare cu poporul ucrainean” de astăzi de la Paris, președintele Ursula von der Leyen a făcut trei anunțuri importante:

  • 1) o nouă livrare în UE a generatoarelor de energie necesare urgent;
  • 2) înființarea unui Centrul de sănătate și energie rescEU din Polonia a fost deschis oricăror donatori din țări terțe;
  • 3) donațiile de becuri economisitoare de energie.

Astăzi, președintele a anunțat că UE a mobilizat aproximativ 800 de generatoare de energie în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Cea mai recentă asistență energetică canalizată prin Mecanismul de protecție civilă al UE include:

  • 40 de noi generatoare mari din rezerva rescEU pentru a furniza energie neîntreruptă la 30 de spitale din toată țara.
  • 100 de generatoare de putere mică – medie din Franța. 19 generatoare din Slovacia, 23 generatoare din Germania și 4 sisteme de alimentare de urgență din Polonia, precum și 252 transformatoare din Lituania.

În plus, președintele von der Leyen a anunțat că Comisia va mobiliza aproximativ 30 de milioane de euro pentru achiziționarea a până la 30 de milioane de becuri economisitoare de energie pentru Ucraina.”