Ministrul Educatiei: Masurile de ULTIMA ORA Decise pentru Elevi si Scoli, Anuntate Oficial

Ministrul Educatiei Masurile ULTIMA ORA Decise Elevi Scoli Anuntate Oficial

Ministrul Educatiei anunta o serie de foarte importante masuri de ultima ora care au fost decise oficial pentru elevii si scolile din toata Romania, anunturile facute pentru toata lumea dezvaluind intr-o prima masura faptul ca se vor face investitii in cresele din Romania, si nu numai, pentru modernizarea acestora, si imbunatatirea calitatii educatiei.

Ministrul Educatiei pregateste deasemenea un ordin special prin intermediul caruia va face modificari pentru modul in care sunt categorizate universitatile din Romania, astfel ca se va realiza un exercitiu national de metaranking in Romania in cursul anului urmator, iar detalii din ordin avet mai jos in articol.

“Un pas fundamental pentru susținerea educației timpurii! Sărbătorim împreună finalizarea construcției și predarea către beneficiar a primei creșe „verzi” din cele 211 prevăzute și asumate în programul derulat de Ministerul Dezvoltării, la nivelul întregii țări, cu finanțare prin #PNRR. Cele 211 creșe vor găzdui aproximativ 11.500 de copii.

Specificațiile tehnice ale creșei construite în municipiul Fălticeni pentru cei 70 de beneficiari: o spații/ facilități moderne, dotate complet; o suprafață totală: 3.754 mp, inclusiv locul de joacă din exterior; o eficiență energetică ridicată. Într-un demers adiacent, Ministerul Educației reglementează serviciile de educație timpurie complementare pentru înființarea celor 412 servicii complementare. Jalon din PNRR, prin creșterea capacității sistemului și a calității serviciilor de educație timpurie destinate celor 20.000 de copii (0-6 ani) proveniți din grupuri defavorizate. Serviciile complementare înseamnă: servicii de tip grădinițe comunitare, servicii de tip grup de joacă și/sau ludotecă.

Luând în considerare propunerea grupului de lucru responsabil de realizarea exerciţiului naţional de metaranking, în temeiul: – prevederilor art. 1 lit. a) şi c) din Ordinul ministrului educaţiei nr. 5.492/2021 privind stabilirea grupului de lucru responsabil de realizarea exerciţiului naţional de metaranking, cu completările ulterioare.

Luând în considerare Referatul de aprobare nr. 404/DGIU/19.12.2022 în vederea emiterii prezentului ordin, prevederilor art. 4 şi ale art. 13 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 369/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, cu modificările şi completările ulterioare, se emite prezentul ordin. ART. 1. Se aprobă Metodologia privind realizarea exerciţiului naţional de metaranking, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

ART. 2. (1) Metodologia prevăzută la art. 1 se actualizează anual. (2) Pentru anul 2022, raportul de metaranking se elaborează, până la data de 31 martie 2023, de către grupul de lucru responsabil de realizarea exerciţiului naţional de metaranking. (3) Raportul de metaranking se publică pe site-ul Ministerului Educaţiei. ART. 3. Direcţia generală învăţământ universitar şi grupul de lucru responsabil de realizarea exerciţiului naţional de metaranking vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. ART. 4. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.