X

Austria este Divizata de un Anunt Neasteptat pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria este foarte divizata in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen, iar un anunt facut de Craciun de catre vice-cancelarul Werner Kogler ne arata ca sansele tarii noastre de a-si indeplini obiectivul de aderare nu au murit, iar asta deoarece el sustine, intr-un interviu cu presa locala, primirea tarii noastre in acest sistem.

Austria a votat impotriva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, dar decizia cancelarului Karl Nehammer nu este nici pe placul vice-cancelarului sau, iar asta pentru ca Werner Kogler spune ca inclusiv Ungaria ar trebui sa fie data afara din sistem, pentru ca prin interiorul tarii ajung majoritatea migrantilor care cer azil autoritatilor de la viena.

Austria a fost in centrul unor cereri de ridicare a unui gard la granita cu Ungaria pentru a opri migratia, insa Werner Kogler spune ca nu asta este solutie, si afirma ca Romania si Bulgaria ar trebui sa fie incluse in Spatiul Schengen chiar de anul viitor, dar multe depind si de ceea ce va decide inclusiv cancelarul tarii impreauna cu ministrul de interne.

“Dacă ar fi să rămânem la logica ministrului de Interne, atunci Ungaria ar trebui să fie dat afară din Schengen, pentru că de acolo provin majoritatea transferurilor neînregistrate au loc în Austria. Nu se poate să înregistrăm mai mult de 100.000 de persoane în Austria în conformitate cu regulile și apoi să ne dăm seama că 75.000 până la 80.000 nu au fost înregistrate în prealabil.

Exact, și asta arată că un gard singur nu ajută. De aceea lucrăm la soluții. Și cred că vom reuși. România și Bulgaria ar trebui să fie incluse în zona Schengen cel puțin anul viitor. Acesta este scopul.”

This post was last modified on dec. 27, 2022, 10:40 AM 10:40

Disqus Comments Loading...