Austria Ataca UE cu un Anunt privind Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

Austria Ataca UE Anunt Aderarea Romaniei Spatiul Schengen

Austria ataca UE intr-un anunt care vizeaza si aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, insa inclusiv cea a Bulgariei respinse impreuna cu noi, iar asta deoarece prin vocea binecunoscutului ministru pentru afaceri externe, Karoline Edtstadler, ni se spune ca acest veto are la baza probleme vechi de peste 7 ani de zile ale acestui sistem gandit pentru a functiona fara controale la frontiere.

Austria spune ca inca din 2015 sunt probleme cu felul in care Spatiul Schengen functioneaza, existand controlare interne in multiple tari de pe continent, ceea ce face sistemul inutil din anumite puncte de vedere, astfel ca respingerea aderarii Romaniei la Schengen nu este o masura directionata spre tara noastra de catrea austrieti, ci spre intregul sistem care nu mai functioneaza asa cuum a fost gandit.

Austria reitereaza faptul ca extinderea spatiului fara controale la frontiere nu poate fi facuta fara ca sistemul sa aiba problemele vechi de peste 7 ani de zile rezolvate, atat in ceea ce priveste cererile de azil, cat si in ceea ce priveste controalele la granitele externe, iar abia in urma aplicarii acestor masuri ar putea fi luata in calcul permiterea Aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, impreuna cu Bulgaria.

“Nu știm dacă va funcționa oricum, dar acum extindem zona care se poate face fără controale. Trebuie să vedeți că această problemă este pe masă din 2015, că încă nu am rezolvat-o și că, prin urmare, multe frontiere interne au fost controlate din 2015.

Deci, dacă vrem să trăim această viziune a unei Europe fără frontiere interne, atunci trebuie să asigurăm mai întâi protecția frontierelor externe și abia atunci putem extinde spațiul Schengen. The veto is not against individual member states, but against a broken system.”