X

China Vrea sa-si Intareasca Relatiile cu Rusia in Anul 2023

China a anuntat ca vrea sa-si intareasca relatiile cu Rusia in cursul anului 2023, o schimbare de atitudine in comparatie cu anul 2022, cand la inceputul razboiului din Ucraina, chinezii pareau sa se distanteze de ceea ce fac rusii in Europa, insa iata ca lucrurile se schimba pe final de an, si urmeaza cateva luni interesante.

China este si ea afectata de razboiul din Ucraina, insa se pare ca pune prioritate mai mare pe intarirea puterii sale in regiune, si cooperarea cu rusii, in comparatie cu gasirea unor solutii pentru ca razboiul care genereaza atat de multa distrugere in intreaga lume sa fie oprit cat se poate mai repede acum.

“Xi declară că Beijingul este pregătit să „crească cooperarea politică” cu Moscova. Într-o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin pe 30 decembrie, președintele chinez Xi Jinping a discutat despre intensificarea cooperării politice dintre Rusia și China.

„Pe fundalul unei situații internaționale dificile, China este pregătită să intensifice cooperarea politică cu Rusia și să fie parteneri globali”, a spus Xi, după cum a raportat presa de stat rusă. Putin a susținut că relația dintre țări este „cea mai bună din istorie”.”

This post was last modified on dec. 30, 2022, 4:06 PM 16:06

Disqus Comments Loading...