X

Vladimir Putin Continua sa Modifice Legislatia din Rusia, cu Noi Pedepse pentru Actele de Sabotaj

Vladimir Putin vrea sa se asigure de faptul ca in Rusia nu vor avea loc acte de sabotaj in plin razboi cu Ucraina, ceva ce se intampla tot mai des in ultima vreme, astfel ca a modificat legislatia tarii pentru a se pedepsi si mai dur asemenea acte, dar si persoanele care ii ajuta pe altii sa comita acte de sabotaj.

Vladimir Putin vrea sa le arate tuturor celor care se gandesc sa comita acte de sabotaj, sau sa ii ajute pe altii sa le comita, ca vor fi pedepsiti foarte serios, si sa impiedice asemenea tipuri de probleme, mai ales ca pe masura ce razboiul din Ucraina continua, iar sanctiunile impotriva tarii isi resimt mai puternic efectele, e posibil ca populatia sa fie tot mai nemultumita.

“Kremlinul continuă să manipuleze legea rusă pentru a elimina disidența, amenință simpatizanții ucraineni. Vladimir Putin a semnat un supliment la Codul penal rus pe 29 decembrie care permite autorităților ruse să condamne rușii pentru „asistență la activități subversive”.

Alte pretexte pentru urmărirea penală includ „urmărirea în scopul desfășurării activităților de sabotaj” și pentru „organizarea unei comunități de sabotaj” și va duce la închisoare între 5 și 10 ani pentru „participarea la o astfel de comunitate”.

„Aceste legi urmează o secvență de politici rusești care vizează ceea ce rămâne din opoziția rusă și sporesc controlul Kremlinului asupra spațiului informațional deja limitat al Rusiei sub pretextul de a împiedica rușii să „discrediteze” armata”, a constatat ISW.”

This post was last modified on dec. 30, 2022, 12:03 PM 12:03

Disqus Comments Loading...