X

Austria ne da Sperante cu un Anunt Incurajator privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria continua sa dea sperante Romaniei cu privire la aderarea la Schengen, un obiectiv pe care in 2022 tara noastra nu l-a putut indeplini, dar care in 2023 ramane o tinta principala pentru Guvernul Romaniei si Klaus Iohannis, iar anuntul facut de catre vicecancelarul Werner Kogler ar trebui sa bucure foarte multa lume.

Austria spune ca in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, trebuie sa existe in continuare discutii, dar ca principala problema sta in Ungaria, acolo pe unde ar trece multi dintre migrantii care ajung si cer azil autoritatilor de la Viena, deci nu in cazul tarii noastre, sau a celei vecine, ar fi nevoie de masuri majore.

Austria cere in continuare discutii la nivel european pentru rezolvarea problemelor care exista in ceea ce priveste cererile de azi depuse in fiecare an, iar asta pentru ca numarul este urias in comparatie cu datele inregistrate in anii anteriori, insa vicecancelarul austriac e de parere ca discutiile la nivelul Uniunii Europene vor duce la rezolvarea problemelor rapid.

“Croația a reușit să facă acest lucru, în timp ce România și Bulgaria sunt încă în discuții care urmează să fie purtate. La nivel european, cu olandezii pe de o parte și Bulgaria, România, Președinția și Comisia pe de altă parte. În ceea ce privește fluturarea și lipsa înregistrărilor, pe care ÖVP o critică, se va dovedi oricum că principala problemă este Ungaria.

Având în vedere că o înregistrare corectă este criteriul pentru a fi în spațiul Schengen, Ungaria ar trebui să fie exclusă din acesta. Nici asta nu am auzit. În cele din urmă, se va dovedi ca întotdeauna în Europa: va apărea o soluție rezonabilă.”

This post was last modified on ian. 2, 2023, 3:07 PM 15:07

Disqus Comments Loading...