X

ALERTA a ECDC pentru Toata Europa, Situatia INGRIJORATOARE pentru Populatie

ECDC a emis o noua alerta pentru toata Europa in momentul de fata, si prezinta situatia foarte ingrijoratoare care este inregistrata pentru sute de milioane de europeni care este inregistrata in ultima perioada din cauza numarului mare de cazuri de Coronavirus din China, acolo unde numarul infectarilor nu este monitorizat in mod transparent de catre autoritati.

ECDC spune ca desi in documentele oficiale cel mai mare numar de cazuri noi de Coronavirus in China a fost atins pe 2 decembrie 2022, realitatea este ca inca exista milioane de oameni care zilnic ar fi confirmati, iar Uniunea Europeana analizeaza situatia si ia masuri concertate pentru a-si proteja cetatenii impotriva unor noi valuri periculoase de infectari pe continent.

ECDC spune ca in Europa exista un nivel ridicat de imunizare in randul populatiei, si ca deocamdata nu ar exista un pericol major cu privire la posibile urgente de sanatate publica, insa autoritatile europene monitorizeaza cu foarte mare atentie situatia pentru a preveni posibila izbucnire a unor valuri care sa puna in pericol stabilitatea sanitara in Uniunea Europeana.

“Numărul cazurilor de COVID-19 a atins un nivel record în China continentală, atingând un vârf la 2 decembrie 2022. În ultimele trei săptămâni, incidența a scăzut, probabil și din cauza unui număr mai mic de teste efectuate, ceea ce a condus la mai puține infecții. detectat.

Continuă să existe o lipsă de date fiabile privind cazurile de COVID-19, internările în spital, decesele, precum și capacitatea și ocuparea unității de terapie intensivă (UTI) în China. În următoarele săptămâni sunt așteptate niveluri ridicate de infecții cu SARS-CoV-2 și presiune crescută asupra serviciilor de asistență medicală din China, din cauza imunității scăzute a populației și a relaxării intervențiilor non-farmaceutice.”

This post was last modified on ian. 4, 2023, 8:59 AM 08:59

Disqus Comments Loading...