X

Anunturile ENEL foarte IMPORTANTE privind Preturile din Facturile Clientilor Romani

ENEL a publicat o serie de anunturi foarte importante pentru clientii din toata Romania cu privire la facturile pe care ei le primesc, marele furnizor de servicii de gaze naturale si energie vorbind despre modul in care se aplica preturile din contractele clientilor in raport cu legislatia privind plafonarea lor.

ENEL spune ca daca in contractele pe care clientii le au in vigoare, pretul este mai mic decat cel plafonat de catre legislatia in vigoare, atunci acest pret se va aplica cu prioritate in comparatie cu pretul din legi, ceea ce desigur ca este o veste cat se poate de buna pentru toti cei care se afla in aceasta situatie.

Mai mult decat atat, cei de la ENEL Romania spun ca legislatia in vigoare se poate schimba oricand, si am vazut ca aces tlucru s-a intamplat de mai multe ori in 2022, astfel ca preturile la care se plafoneaza acum consumul de electricitate si energie electrica poate fi modificat de catre Guvernul Romaniei in orice moment.

ENEL Romania le recomanda in continuare tuturor clientilor din tara sa transmita indexul autocitit pentru a beneficia de preturile cele mai exacte pentru consumul de gaze naturale si energie electrica, lucru pe care trebuie sa il facem, astfel incat facturile de regularizare sa nu aiba valori chiar atat de mari.

Dacă prețul din contractul tău de furnizare în vigoare este mai mic decât prețul final rezultat prin legislația în vigoare (Legea 357/2022) se aplică prețul contractual. Da, prețurile plafonate menționate mai sus vor putea fi diferite în măsura în care OUG 27/2022 modificată și completată ulterior (inclusiv cu Legea 357/2022) va suferi modificări.

Este recomandat să transmit indexul în continuare ? Da. Factura pe care o primești reflectă consumul tău real atunci când transmiți periodic indexul tău. Găsești aici informații relevante de modalitățile de transmitere a indexului contorului tău.

This post was last modified on ian. 4, 2023, 8:45 AM 08:45

Disqus Comments Loading...