X

Austria Anunta Oficial o Hotarare Importanta dupa Respingerea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria a anuntat in mod oficial o hotarare foarte importanta dupa respingerea aderarii Romaniei la Schengen, iar ea are legatura cu principala problema reclamata de catre guvernul de la Viena pentru luarea acestei decizii, mai exact numarul mare de cereri de azil, iar India este tara care vine in atentia noastra in urma unui acord incheiat cu guvernul din Viena.

Austria l-a trimis in India pe ministrul de externe Alexander Schallenberg pentru a incheia un acord cu autoritatile indiene privind repatrierea unora dintre cetatenii care au depus cereri de azil guvernului de la Viena, numarul rescand de la 600 la 18.000 intre 2021 si 2022, si poate ca asta va ajuta la acceptarea aderarii Romaniei la Schengen.

Austria pare sa caute solutii pentru rezolvarea problemelor cu imigratia, iar acordul cu India poate fi o masura extrem de serioasa in aceasta privinta, din moment ce 18% dintre cererile din 2022 au venit de la cetateni indieni, insa pentru ca Romania sa adere la Spatiul Schengen, austriecii cer si reformarea sistemului de azi din Europa cat mai curand.

“Problema nu este migrația, ci imigrația ilegală. Zeci de mii de indieni care trăiesc în Austria îmbogățesc societatea noastră. Acesta este un semn de cooperare foarte intensă într-o chestiune care are o importanță mai mare, deoarece anul trecut am avut cel mai mare număr de solicitanți de azil din Austria.

Peste 100.000 și am avut un număr exploziv de indieni care veneau ilegal din Serbia în Austria. Ajunși în 2021, am avut 600 de cereri de azil de la cetățeni indieni din Austria și brusc au ajuns la 18000 anul trecut. Cred că există mult potențial și multe lucruri pe care le putem învăța și câștiga unii de la ceilalti.”

This post was last modified on ian. 4, 2023, 11:25 AM 11:25

Disqus Comments Loading...