X

Austria Reclama Probleme Majore, Sustinand Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria reclama o serie de probleme majore, prin vocea ministrului pentru integrare, Susanne Raab, sustinand ca decizia de a bloca aderarea Romaniei la Schengen a fost luata si din cauza faptului ca institutiile sale care se ocupa de integrarea migrantilor au ajuns la limita din cauza numarului mare de persoane care au cerut azil in ultimul an de zile.

Austria spune ca “nu este corect” ca guvernul sau sa primeasca atat de multe cereri de azil, si ca migrantii nu ar trebui sa poata alege tarile de destinatie in care sa depuna si cererile de azil, blocarea aderarii Romaniei la Schengen fiind vazuta ca o masura de a reduce migratia, desi in realitate cel mai probabil efectul nu va fi cel scontat de guvernul de la Viena.

Austria spune ca este necesar un sistem de azil nou pentru Uniunea Europeana, care sa ofere si protectie eficienta pentru frontierele externe, si vede aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, drept o problema in asigurarea protectiei frontierelor, desi in realitate ambele tari au luat masuri importante pentru a reduce traficul de migranti catre Vestul Europei.

“Numărul tot mai mare de solicitanți de azil este „o provocare uriașă pentru structurile de integrare, care cu siguranță sunt la limită. Este nevoie, în sfârșit, de un sistem european comun de azil, cu protecție eficientă a frontierelor externe.

Nu ar trebui să fie ca refugiații să poată alege țările de destinație și astfel, în prezent, Austria este împovărată. Nevoia în domeniul lucrătorilor calificați nu poate fi acoperită de imigrația de azil. Faptul că Austria, împreună cu alte câteva țări, are unul dintre cele mai mari cereri de azil din Europa este corect.”

This post was last modified on ian. 5, 2023, 4:06 PM 16:06

Disqus Comments Loading...