X

ATENTIONAREA ENEL de ULTIMA ORA pentru Milioanele de Clienti Romani

ENEL, companie cu milioane de clienti carora le furnizeaza energie electrica zi gaze naturale in Romania acum, a publicat o atentionare de ultima ora despre care trebuie sa stie toti care beneficiaza de serviciile sale, totul avand legatura cu plafonarea preturilor si facturile care vor fi emise in perioada urmatoare pentr unoi.

ENEL spune ca din cauza modificarilor legislative cu privire la plafonarea preturilor pentru energie electrica zi gaze naturale, trebuie sa faca modificari pentru sistemele informatice care emit aceste facturi, astfel incat toate cele emise in perioada urmatoare sa includa plafonarile corecte pentru perioada 1 – 15 decembrie, si 16 – 31 decembrie.

Informarea de mai jos de la ENEL Romania spune ca facturile emise zilele acestea includ estimari corecte de consum pentru perioada 1 – 15 decembrie 2022, urmand ca dupa efectuarea modificarilor pentru sistemele sale, sa fie emise si facturi care includ in mod corect estimarile de consum pentru 16 – 31 decembrie 2022.

ENEL Romania incearca sa emita facturi cat mai corecte pentru toti clientii din Romania, astfel ca de aceea sunt importante modificarile pentru sistemul sau informatic in aceasta perioada, sa ca trebuie sa avem si rabdare pentru ca facturile sa fie facute corect inainte de a fi emise pentru locurile noastre de consum de catre companie.

Primele zile din an sunt și primele în care se aplică deja cele mai recente măsuri legislative (după publicarea în Monitorul Oficial a OUG 192/2022, pe 30 decembrie). Important! Ca urmare a acestor modificări, și noi, la rândul nostru, este necesar să modificăm sistemul informatic. De aceea, facturile emise zilele acestea includ consumul tău estimat din perioada 1-15 decembrie 2022.

Urmând ca, după finalizarea actualizării sistemului, următoarea factură să includă diferența de consum pe luna decembrie (16–31 decembrie 2022, când se aplică alte prevederi față de prima jumătate a lunii) și consumul aferent lunii ianuarie 2023. Plafonarea se va aplica pe fiecare lună în parte, nu se cumulează consumurile, așadar nu trebuie să îți faci griji că vei plăti mai mult decât ți-ai planificat!

This post was last modified on ian. 7, 2023, 10:15 AM 10:15

Disqus Comments Loading...