Austria Pune Presiune pe UE, Decizia Cancelarului dupa Impiedicarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Presiune UE Decizia Cancelarului Impiedicarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria pune presiune mare pe Uniunea Europeana, deciziile luate de catre cancelarul Karl Nehammer inainte, dar si dupa, blocarea aderarii Romaniei la Schengen fiind menite sa impuna luarea unor masuri care sa duca la o protejare mai buna a granitelor externe ale UE, lucru care pare sa isi arate primele efecte in aceasta perioada de inceput de an 2023.

Austria nu s-a limitat doar la blocarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, cand vine vorba de masurile luate pentru reducerea cererilor de azil, si protejarea granitelor externe, conform secretarului general al Partidului Popular din tara, iar asta pentru ca separat de cooperarea cu Serbia pentru depistarea migrantilor, exista colaborare stransa si cu Ungaria.

Austria face tot ceea ce poate pentru a reduce intr-o cat mai mare masura numarul de migranti care ajung pe teritoriul sau in aceasta perioada, iar o mare scadere a numarului de cereri de azil, dar si a migrantilor pe final de decembrie, si inceput de ianuarie, arata faptul ca masurile ar functiona, aderarea Romaniei la Schengen depinzand deasemenea de asta, in final.

“Numărul în scădere a reținărilor de refugiați confirmă faptul că frâna de azil pusă de cancelarul Karl Nehammer funcționează. Din moment ce Serbia a eliminat călătoriile fără viză pentru Tunisia în noiembrie și pentru India începând cu începutul anului, a avut loc o scădere masivă a numărului de refugiați.

De asemenea, operațiunea comună de poliție cu Ungaria arată primele efecte pozitive, contribuind în primul rând la prevenirea venirii migranților ilegali în Austria. Cu dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, am crescut presiunea asupra Uniunii Europene pentru a proteja fără probleme granițele externe ale UE.”