X

Ministrul Sanatatii face 2 AVERTIZARI Foarte SERIOASE pentru Milioane dintre Romani

Ministrul Sanatatii a facut 2 avertizari foarte serioase pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca le aduce in imediata atentie oamenilor ceea ce toti trebuie sa stie acum, prima avand in centru faptul ca sistemul medical nu va mai fi sustenabil din punct de vedere economic in 5/7 ani fara schimbari facute acum.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre situatia ingrijoratoare din China, acolo unde numarul de cazuri noi de Coronavirus a crescut extrem de mult in ultimele saptamani, iar asta pentru ca politicile duse de guvernul chinz au favorizat asta, insa totul pune o mare presiune pe intreaga lume in acest moment.

“Lucrul cel mai grav, dupa mine, este ca peste 5 ani, sau 7 ani, sistemul de sanatate din Romania nu va mai fi sustenabil din punct de vedere economic daca nu mutam greutatea de la asistenta medicala spitaliceasca, catre asistenta medicala ambulatorie. Lucrul acesta este foarte clar, iar toate tarile si-au dat seama de importanta asistentei medicale prespitalicesti, si fac foarte mari eforturi.

Pe de alta parte noi avem si o problema sistematica cu spitalele, stiti bine ca nu au beneficiat de investitii foarte mult timp, sau au fost investitii in aparatura, dar locatiile erau vechi, sau au fost investitii, dar erau insuficiente. Nu avem saloane cu un pat, nu avem in sectiile de terapie intensiva saloane cu un pat. Nu pot sa faci control corect al infectiilor, mai ales la persoane cu patologii complicate.

Unul dintre indicatorii Centrului European pentru Controlul Bolilor, referitor la infectiile asociate asistentei medicale se refera la proportia de saloane, sau paturi in saloane individuale, sau grup sanitar individual, iar noi aici nu avem aproape deloc. Daca o sa avem, si eu sunt convins ca de data asta lucrurile sunt pe fagasul cel bun, si vom avea un proiect, sau proiecte solide de investitii din 2023, vom putea sa reda increderea oamenilor.

Cresterea incredibila a numarului de cazuri noi de Coronavirus in China este generata de o politica, de o decizie de sanatate publica, care se numea COVID Zero, care viza izolarea oricarei persoane care era presupusa a avea o infectie. Pe masura ce a trecut timpul, acest virus a inceput sa se transmita tot mai usor.

E adevarat ca formele clinice au diminuat in gravitate, iar asta se vede cel mai bine pe numarul de cazuri spitalizate, care este mult mai mic, si proportia de decese este mult mai mica decat la inceputul pandemiei, insa pe masura ce virusul a devenit tot mai transmisibil, politica nu a dat rezultate, ea declansand in China anumite miscari sociale de refuz ale alor, si au luat decizia brusca sa renunte la masuri, inclusiv la monitorizarea cazurilor.”

This post was last modified on ian. 9, 2023, 5:02 PM 17:02

Disqus Comments Loading...