X

Austria Resimte Efectele unor Masuri Radicale dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria resimte efectele unor masuri radicale luate dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, ele fiind unele pe care putini se asteptau sa le vada in aceasta perioada, insa iata ca ele aduc si impactul dorit, iar asta pentru ca la granitele UE cu Serbia si Bosnia si Hertegovina s-au intensifica controalele facute de catre vamesii maghiari, croati, sau croati.

Austria a anuntat la final de decembrie ca votul de veto pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen a fost atat precedat, cat si urmat, de o colaborare mult mai stransa cu autortatile din Ungaria si Serbia pentru a se reduce traficul de migranti catre tara, iar acum se resimte si impactul aplicarii acestor masuri, efectele fiind vizibile si la autoritatile de la Viena.

Austria a cerut o intensificare a controalelor facute la frontierele Spatiului Schengen inainte de a se permite aderarea Romaniei, sau a Bulgariei, iar acest lucru este deja in aplicare, efectele fiind cele pe care le astepta guvernul de la Viena, iar asta poate aduce, chiar pe termen destul de scurt, o acceptare a includerii tarii noastre in sistemul de circulatie fara vize.

“Duminică, a existat aglomerație la punctele de trecere a frontierei din Serbia și Bosnia și Herțegovina și timpi de așteptare la frontieră au durat câteva ore. La punctul de trecere a frontierei Horgos dintre Serbia și Ungaria, au fost raportați timpi de așteptare de câteva ore și kilometri de convoai de vehicule. Unii călători au așteptat până la 11 ore pentru a intra în Ungaria.

Potrivit călătorilor, majoritatea vehiculelor cu numere de înmatriculare erau din Germania, Austria, Bulgaria, Macedonia și Turcia. Au putut trece granița cu Ungaria doar după o așteptare de 11 ore.”

This post was last modified on ian. 10, 2023, 10:57 AM 10:57

Disqus Comments Loading...