X

Austria Anunta Oficial Decizia lui Nehammer, Vesti Proaste pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria anunta oficial o serie de vesti foarte proaste privind aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in baza unor declaratii facute de catre oficialii guvernului de la Viena, in cadrul intalnirilor de zilele acestea, in care se va discuta despre masurile care vor fi luate in 2023 pentru tara, nu se va discuta si despre tara noastra, sau Bulgaria, din pacate.

Austria se concentreaza acum pe securitatea energetica, pe economie, pe schimbarile climatice, insa problema migratiei nu urmeaza sa fie discutata in cadrul acestor intalniri, deci sperantele privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen raman in continuare desarte, iar asta pentru ca guvernul de la Viena se va concentra pe alte probleme importante ale tarii.

Austria refuza in continuare sa ii permita Romaniei sa adere la Schengen, dand inclusiv Suediei smenale cu privire la faptul ca inclusiv o resupunere la vot a permiterii aderarii ar urma sa se “loveasca” de rezistenta guvernului de la Viena, care este in continuare hotarat sa-si foloseasca dreptul de veto pentru a bloca accesiunea tarii noastre pana cand problema sistemului de azil va fi rezolvata.

“Guvernul se adună în această săptămână pentru o retragere la Mauerbach, unde va discuta cele mai importante subiecte ale anului cu experți. Inflație, energie, securitate – au fost prelegeri din toate domeniile. Un alt subiect va fi situația pieței muncii cu deficitul actual de forță de muncă, deși o soluție gata făcută este destul de puțin probabilă.

Se dezbate și situația actuală tensionată din spitale. Primele propuneri urmează să fie prezentate la examen. Pe de altă parte, intalnirea nu va aborda subiectele migrației și veto-ul Austriei împotriva aderării la Schengen a României și Bulgariei.

This post was last modified on ian. 11, 2023, 11:25 AM 11:25

Disqus Comments Loading...