X

Valeriu Gheorghita: ULTIMA ORA, Anuntul Oficial de Interes National al Doctorului pentru Toti Romanii

Valeriu Gheorghita, binecunoscutul doctor care a condus CNCAV, a publicat un extrem de important anunt de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a tuturor oamenilor situatia reactiilor adverse care au aparut in urma vaccinarii cu vaccinurile anti-COVID in Romania.

Valeriu Gheorghita vorbeste in anuntul de mai jos despre modul in care au fost raportate in mod oficial si transparent aceste informatii, iar asta pentru ca ele au existat, asa cum exista dupa orice alt vaccin pentru diversii virusi care circula in intreaga lume, iar mai jos aveti detalii suplimentare cu privire la tot ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu acest subiect de intere snational.

“Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la raportul campaniei de vaccinare, în calitate de fost președinte al CNCAV, pentru corecta informare a opiniei publice, transmit următoarele precizări de presă.

CNCAV a manifestat permanent transparenţă și disponibilitate în comunicarea tuturor aspectelor legate de organizarea campaniei de vaccinare, cu atât mai mult a celor care vizau reacţiile adverse raportate pe parcursul procesului de vaccinare, aspecte care se regăsesc menţionate în buletinele de presă remise zilnic, în precizările de presă, în cadrul conferinţelor de presă susţinute săptămânal, ori cu ocazia evenimentelor publice la care am participat.

Toate aceste informaţii au fost disponibile public încă de la debutul campaniei de vaccinare, putând fi consultate pe Platforma Naţională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. De asemenea, toate reacţiile adverse raportate pe platforma ANMDMR de beneficiarii vaccinării sau profesioniştii în domeniul sănătăţii au fost analizate, centralizate şi transmise către baza de date europeană Eudravigilance, platformă pusă la dispoziţie de Agenţia Europeană a Medicamentului pentru fiecare autoritate naţională.

Situaţiile punctuale, cu caracter izolat, au fost riguros documentate medical cu sprijinul personalului de specialitate pentru a se stabili diagnosticul complet şi relaţia de cauzalitate cu vaccinarea împotriva COVID-19. De fiecare dată, au fost formulate, cu celeritate, precizări pentru corecta informare a populaţiei generale, pentru eliminarea oricăror suspiciuni care ar fi putut plana asupra procesului vaccinării, precum şi a beneficiilor şi riscurilor. Această manieră de lucru a fost adoptată pentru toate situaţiile legate de procesul de vaccinare.

Totodată, în toate centrele de vaccinare au fost disponibile chestionarele de triaj medical, formularele de consimţământ informat, inclusiv cele de raportare a reacţiilor adverse, aşa cum reiese din precizarea de presă remisă. CNCAV a fost preocupat permanent de menţinerea încrederii şi credibilităţii în rândul populaţiei referitor la derularea întregului proces de vaccinare şi a încurajat de fiecare dată raportarea tuturor reacţiilor adverse, atât de beneficiari, cât şi de profesioniştii din sănătate.”

This post was last modified on ian. 11, 2023, 6:06 PM 18:06

Disqus Comments Loading...