X

Decizia ECDC de ULTIMA ORA cu un Semnal de ALARMA pentru Europa

ECDC a luat si anuntat o decizie de ultima ora, care vine sa traga si un semnal de alarma pentru toata Europa in momentul de fata, iar asta pentru ca ne aduce in imediata atentie faptul ca in cursul urmatoarelor luni este posibil ca varianta XBB.1.5 a Coronavirus sa devina predominanta pe continentul European, ceea ce poate duce la noi valuri de infectari.

ECDC a luat deciza de a declara subvarianta XBB.1.5 a Coronavirus drept una de interes, iar asta inseamna ca o monitorizeaza cu foarte mare atentie pentru a vedea in ce masura ea este mai patogena decat cele anterioare, fiind cunoscut faptul ca este foarte contagioasa, dar si ca este cea mai eficienta in eludarea raspunsului imun in urma vaccinarii sau trecerii prin boala.

ECDC spune ca XBB.1.5 nu este singura subvarianta a tulpinii Omicron a Coronavirus care circula in momentul de fata, XBB.1 si XBB fiind deasemenea in circulatie in momentul de fata, toate avand capacitatea de a depasi fara prea multe probleme raspunsul imun, indiferent de care ar fi el, asa ca e bine sa stiti ce se intampla, pentru ca situatia devine tot mai ingrijoratoare.

“XBB.1.5 prezintă în prezent un avantaj de creștere zilnică de 12% în SUA în comparație cu alte variante circulante. Este plauzibil ca diferența de rata de creștere dintre XBB și XBB.1.5 să fie explicată în principal printr-o diferență de transmisibilitate.

În plus, XBB și XBB.1 demonstrează cea mai substanțială evadare imună observată în rândul sub-liniilor Omicron până în prezent. În prezent, nu există semnale că severitatea infecției XBB.1.5 este diferită de cea a sub-liniilor Omicron care circulau anterior. În ceea ce privește medicamentele, nu există date specifice privind eficacitatea medicamentelor.”

This post was last modified on ian. 13, 2023, 5:32 PM 17:32

Disqus Comments Loading...