E.ON, companie care furnizeaza gaze naturale si electricitate pentru un numar mare de romani din toata tara, a publicat o informare extrem de importanta pe care niciunul dintre cei care beneficiaza de servicii de gaze naturale nu ar trebui sa o treaca cu vederea, iar asta pentru ca sunt in mod direct vizati de ceea ce se explica.
E.ON explica mai jos care este diferenta intre verificarea instalatiei de utilizare a gazelor naturale, si revizia acesteia, iar asta pentru ca operatiunile sunt diferite, dar foarte importante, iar asta pentru ca angajatii trimisi de catre companie vor trebui sa verifice lucruri diferite, iar verificarea este obligatorie pentru romani.
Legislatia in vigoare obliga companii precum E.ON Romania sa faca la fiecare maxim 2 ani de zile verificarea instalatiei de utilizare a gazelor naturale, sau chiar si la cererea clientului, insa refuzul de a permite efectuarea acestei verificari in termenul impus de catre lege poate duce la sistarea furnizarii cu gaze naturale.
E.ON Romania explica mai jos ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu ambele proceduri care pot fi realizate la locurile noastre de consum, asa ca ar trebui sa fim destul de bine informati, mai ales in situatia in care un tehnician va veni in locatia noastra pentru a face o verificare, sau o revizie, la un moment dat.
Verificarea instalației de utilizare gaze naturale constă în depistarea eventualelor scăpări de gaze la presiunea gazului din instalație ți se efectuează periodic, la maximum 2 ani de zile sau la cererea clientului. Revizia instalației de gaze naturale constă în depistarea eventualelor scăpări de gaze la presiunea de rezistență respectiv de etanșeitate.
Se demontează contorul și se pune proba de presiune pe instalație. Revizia se efectuează periodic, la maximum 10 ani sau după întreruperea utilizării instalației pentru o perioadă de timp mai mare de 6 luni, după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația, la cererea clientului.