X

Ministrul Apararii: Anunturile Oficiale IMPORTANTE pentru Armata Romana si Romana

Ministrul Apararii a facut doua anunturi foarte importante pentru Armata Romana, dar si Romania, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor din tara, dar si din strainatate, vizitele pe care le-a facut in Polonia, dar si in Kosovo, pentru a vedea cum se desfasoara misiunile militarilor trimisi de tara noastra.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre rezultatul vizitelor sale, unele foarte importante in contextul in care Romania este membra a NATO, si participa la misiuni internationale de mentinere a pacii, dar si de intarire a colaborarii cu armatele aliantei, pentru a fi pregatita in cazul unor interventii in teatre de operatiuni.

“Ministrul Angel Tîlvăr, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat marți, 10 ianuarie, o vizită oficială în Republica Polonă. Programul vizitei a cuprins întâlniri bilaterale cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, și cu reprezentanți ai conducerii Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze.

Precum și cu militarii detașamentului românesc de apărare antiaeriană „Sky Guardians” din compunerea Grupului de Luptă NATO, dislocat în Bemowo Piskie Training Area. “M-am întâlnit, astăzi, în Polonia, cu militarii români dislocați în baza de la Bemowo Piskie. A fost emoționant să fiu alături de detașamentul de militari din România care, alături de aliații noștri, contribuie la păstrarea unui climat de pace și normalitate pe flancul estic al NATO.

Am avut o discuție foarte bună și cu omologul meu, Mariusz Błaszczak, despre situația de securitate din regiune, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei. Atât România, cât și Polonia au dat dovadă de solidaritate în raport cu milioanele de refugiați ucraineni care au fost nevoiți să își părăsească casele și țara și să fugă din calea războiului.

Trebuie să fim uniți în fața agresiunii Rusiei, iar Ucraina trebuie să rămână un stat suveran și independent, în granițele recunoscute la nivel internațional.” Vizita oficialilor români în Republica Polonă reprezintă o dovadă a relațiilor excelente de cooperare dintre cele două țări, atât în cadru bilateral, cât şi aliat.

Militarii români dislocați în baza militară NATO din Pristina (participanți în operația NATO Kosovo Force – KFOR) au primit vizita ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. Programul conducerii MApN a inclus și întrevederi cu comandantul KFOR, generalul-maior Angelo Michele Ristuccia (Italia). În prima parte a vizitei, delegația oficială s-a întâlnit cu militarii care constituie contingentul românesc KFOR.”

This post was last modified on ian. 13, 2023, 3:58 PM 15:58

Disqus Comments Loading...