X

Austria Anunta Oficial Deciziile Majore ale Cancelarului in urma Interzicerii Aderarii Romaniei la Schengen

Austria anunta oficial deciziile majore care au fost luate de catre cancelarul Karl Nehammer in ultimele zile in urma refuzului aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre o masura de a intari relatiile cu Elvetia, unul dintre partenerii cei mai apropiati ai austriecilor, iar desigur ca migrantia este in centrul discutiilor avute recent de catre tari.

Austria primeste o parte dintre migranti prin Elvetia, iar asta deoarece prin aceasta tara ajung multi inclusiv in Germania, iar desi aderarea Romaniei la Schengen nu a depis de ceea ce se intampla in cazul elvetienilor, o reducere a traficului de migranti ar putea ajuta intr-un final si tara noastra sa fie acceptata in clubul select al tarilor fara verificari la frontiere.

Austria a inceput anul 2023 cu o serie de masuri importante menite sa aduca o crestere a protectiei frontierelor Uniunii Europene, dar si o reducere a traficului de migranti catre teritoriul sau, insa cat succes vor avea, in final, aceste masuri ramane de vazut, mai ales ca majoritatea problemelor vin din Serbia si Bulgaria, nu din Romania.

“Aș dori să-i mulțumesc lui Alain Berset pentru cooperarea sa excelentă, mai ales în aceste chestiuni: planul de acțiune agreat de țările noastre include măsuri importante în domeniile poliției de frontieră și cooperarea în domeniul migrației. Implementarea consecventă a planului de acțiune rămâne indispensabilă.

Nu degeaba Elveția a fost prima țară cu care Austria a intrat într-un parteneriat strategic. Este o expresie a relațiilor excelente dintre cele două țări ale noastre și un impuls de a le intensifica și mai mult. Ca și Austria, Elveția este în prezent afectată în mod deosebit de migrația ilegală.”

This post was last modified on ian. 14, 2023, 10:20 AM 10:20

Disqus Comments Loading...