Batalia Majora pentru Donbas si Anuntul lui Volodimir Zelenski in Plin Razboi

Volodimir Zelenski vorbeste despre batalia extrem de dificila pe care armata Ucrainei o duce pentru Donbas in momentul de fata, iar asta pentru ca armata Rusiei, impreuna cu grupul Wagner, continua sa atace fara mila orasele Soledar si Bakhmut, cu pierderi uriase.

Volodimir Zelenski vorbeste despre unitatile Kraken, SHaman si Legiunea Internationala, care lupta pentru apararea orasului Bakhmut la aproape 11 luni din momentul invaziei din Ucraina, insa situatia devine tot mai dificila in aceste regiuni, din pacate.

Bătălia dură pentru regiunea Donețk continuă, bătălia pentru Bakhmut și Soledar, pentru Kreminna, pentru alte orașe și sate din estul țării noastre continuă.

Deși inamicul și-a concentrat cele mai mari forțe în această direcție, trupele noastre – Forțele Armate ale Ucrainei, toate forțele de apărare și securitate – apără statul.

Mulțumesc fiecărui soldat, sergent, ofițer de brigăzi și alte unități ale armatei care își îndeplinesc sarcinile cu curaj și fermitate!

Le mulțumesc luptătorilor unității Kraken pentru acțiunile lor decisive de a distruge inamicul de lângă Soledar! Mulțumim soldaților Legiunii Internaționale a Informațiilor de Apărare a Ministerului Apărării și unității Shaman, care îl apără cu curaj pe Bakhmut!

Trei sute douăzeci și patru de zile ale războiului pe scară largă și cum s-au schimbat lucrurile pentru Rusia… Ei se roagă deja între ei despre cine ar trebui să fie creditat cu un avans tactic. Este un semnal clar de eșec pentru inamic. Și este un alt stimulent pentru noi toți să punem mai multă presiune asupra ocupantului și să provocăm pierderi mai mari inamicului. Mulțumim tuturor celor care fac ca acest lucru să se întâmple atât în prima linie, cât și pe celelalte fronturi ale noastre.

De aceea vreau astăzi să marchez și pe angajații Serviciului de Informații Externe al Ucrainei. Cei a căror muncă este de obicei complet invizibilă. Și despre care puțini oameni vorbesc. Dar chiar aduc mai aproape deciziile foarte importante ale partenerilor pentru Ucraina, pentru apărătorii noștri. Mulțumesc pentru că!

Mulțumesc întregului personal al Serviciului de Securitate al Ucrainei, ale cărui rezultate în lupta, în special, împotriva colaboratorilor și sabotatorilor, le vede societatea. Multumesc pentru aceasta!

Mulțumim tuturor celor care lucrează pentru victoria țării noastre! Slavă soldaților noștri! Glorie Ucrainei!”