X

Ministrul Educatiei: Hotararea Importanta de ULTIMA ORA, Masuri Nationale Anuntate Scolilor si Elevilor

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o hotarare foarte importanta, de ultima ora, cu o serie de masuri cu impact national care au fost luate pentru scolile si elevii din toata Romania, iar asta pentru ca a fost organizata o videoconferinta privind ajutarea crearii de proiecte pentru modernizarea unitatilor de invatamant.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre cat de important este ca numarul de proiecte pentru modernizarea unitatilor de invatamant din toata tara sa fie cat mai mare, iar asta pentru ca e nevoie de echipamente moderne, laboratoare, si de imbunatatirea radicala a experientei de invatare pentru elevii din Romania.

“In luna decembrie, mai precis pe 19 decembrie, am lansat apelul pentru dotarea scolilor, a cluburilor si palatelor copiilor, a cluburilor sportive, si a cabinetelor de asistenta psihopedagogica, toate acestea fiind finantate prin PNRR. Apelul este deschis pana pe 19 martie, si are o alocare financiara pe masura provocarii, aduca in jur de 1 miliard de euro.

Asa cum stim cu totii, in multe scoli exista o nevoie de multi ani, iar in ceea ce priveste dotarea laboratoarea de stiinte, mai ales in marile orase, lucrurile nu sunt la nivelul la care ar trebui sa fie, uneori din pricina lipsei de dotare, dar de cele mai multe ori din cauza lipsei de spatii, si aici vreau sa va multumesc tuturor celor carea va propuneti ca in ciuda provocarilor, sa investiti pentru a avea laboratoare.

Laboratoare care sa permita predarea moderna pe baza de experimente, si nu numai o abordare teoretica. Prin aceasta intalnire ne dorim sa venim in sprijinul dumneavoastra pentru depunerea proiectelor, colegii mei va vor prezenta foarte succint principalele elemente ale apelurilor, dar intrebarile dumneavoastra sunt cheie pentru noi.

Ne-am propus sa avem asa-numite help desk-uri, astfel incat sa fim aproape de dumneavoastra pe tot parcursul de aplicare, dar si dupa aceea, in procesul de punere in opera a ceea ce dumneavoastra va propuneti. De asemenea ne propunem sa clarificam pentru toata lumea eventualele chestiuni neclare, si pe masura ce dumneavoastra ne veti adresa intrebari, noi ne vom formaliza si intr-o lista de intrebari si raspunsuri curente.

Scopul fiind ca daca sunt alte primarii care sunt interesate de lucruri similare, sa le poata gasi cu usurinta. In dorinta de a avea un apel de succes, va suntem alaturi, si va rog sa ne considerati nu ca pe cei care verifica apelurile dumneavoastra, ci pe cei care va stau alaturi indiferent de provocarile pe care le aveti.”

This post was last modified on ian. 14, 2023, 10:58 AM 10:58

Disqus Comments Loading...