X

Austria ia IMPORTANTE Noi Masuri Urgente dupa Blocada Aderarii Romaniei la Schengen

Austria forteaza luarea unor noi masuri urgente dupa blocada aderarii Romaniei la Schengen, acestea fiind deja decise de catre guvernul de la Viena, si acum sunt anuntate oficial atat Uniunii Europene, cat si tarilor afectate, una fiind Serbia, impotriva cetatenilor careia ar putea fi impusa obligatia de a avea viza pentru a intra in UE, in cam orice scop.

Austria face presiuni la Bruxelles pentru a impune vize cetatenilor sarbi, pentru a reduce traficul de migranti din aceasta tara, presedintele tarii spunand ca vor fi impuse vize mai multor cetateni din diverse tari pentru a se reduce intrarea migrantilor in tara, problema principala care a dus la blocarea aderarii Romaniei la Schengen, dar care este foarte greu de rezolvat.

Austria vrea separat sa trimita si mai multi politisti de frontiera la granita dintre Ungaria si Serbia, avand acolo deja echipe care lucreaza in tandem cu ofiterii maghiari pentru reducerea trecerilor ilegale in tara, guvernul de la Viena dorind totusi sa reduca si mai mult numarul celor care reusesc sa ajunga in UE, dar pregateste in acelasi timp si alte masuri serioase.

“Populația sârbă ar putea pierde accesul fără viză în UE. Acest lucru ar face și mai dificil, în special pentru cetățenii sârbi care locuiesc în afara Serbiei, să obțină o viză pentru a lucra în altă țară. Alte țări UE cresc, de asemenea, presiunea și doresc ca Serbia să-și schimbe politica de vize.

Austria a trimis polițiști la granița ungaro-sârbă pentru serviciul în „patrule mixte”, iar acest număr urmează să fie crescut în continuare. Acest lucru este pentru a preveni trecerea ilegală a frontierei. Cifrele oficiale arată că aceste măsuri au efect.”

This post was last modified on ian. 15, 2023, 12:02 PM 12:02

Disqus Comments Loading...