Austria Presata, Anuntul Major cu Vesti Bune privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Presata Anuntul Major Vesti Bune Aderarea Romaniei Schengen

Austria incepe sa fie presata la inceput de an 2023, iar un anunt major cu vesti bune privind aderarea Romaniei la Schengen anul acesta a venit chiar in cursul zilei de ieri, iar asta pentru ca ministrul bulgar de interne anunta increderea in faptul ca dupa refuzul din decembrie 2022, lucrurile s-ar putea schimba undeva in cursul anului acesta.

Austria a refuzat sa permita aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, insa separat de guvernul de la Bucuresti, si cel de la Sofia incepe sa creasca presiunea pe austrieci, acum cu ajutorul Greciei, care spune ca va sustine aderarea ambelor tari in spatiul Schengen, chiar daca e nevoie de intarirea securitatii la granitele Uniunii Europene.

Austria inca refuza sa permita intrarea Romaniei in Schengen, chiar si a Bulgariei, chiar daca se apropie de ea pentru a o ajuta sa-si protejeze mai bine granitele, dar presiunea mare pusa pe guvernul de la Viena ne-ar putea ajuta sa intram in Schengen dupa a doua jumatate a acestui an, conform ministrului internelor din Bulgaria.

“Întâlnirea de astăzi mă face să fiu optimist că procesul nostru de admitere la Schengen, care nu a putut fi finalizat la sfârșitul anului trecut, va fi finalizat la începutul celei de-a doua jumătate a acestui an. În contextul discuțiilor noastre cu Austria săptămâna viitoare, sunt optimist că procesul se va încheia cu succes.

Eu și colegul meu grec am discutat și despre modalitățile în care ar trebui protejate frontierele externe ale UE. Am ajuns la un consens și credem că CE ar trebui să sprijine țările noastre. Accentul pe protecția frontierelor trebuie consolidat și trebuie să existe o solidaritate mai puternică din partea UE și a altor state membre.”