X

Ministrul Energiei: 2 Anunturi Oficiale foarte IMPORTANTE pentru Energie in Romania

Ministrul Energiei a facut 2 anunturi oficiale foarte importante pentru viitorul energetic al Romaniei, iar asta pentru ca masurile luate in momentul de fata pentru milioanele de romani din intreaga tara au menirea de a crea stabilitate si siguranta pentru tara noastra, insa si pentru intreaga regiune, in contextul razboiului din Ucraina.

Ministrul Energiei explica mai jos discutiile foarte importante care au avut loc in cursul zilelor trecute, iar asta pentru ca viitorul energetic al Romaniei depinde intr-o foarte mare masura de ceea ce se decide in aceasta perioada, dar mai important, de ceea ce se va pune efectiv in aplicare pentru noi.

“Investiții în producerea de energie regenerabilă și în dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei au fost principalele puncte pe care le-am discutat astăzi în cadrul întâlnirii cu reprezentanții companiei MASDAR și TAQA. Atât România, cât și Emiratele Arabe Unite vor avea parte de beneficii în urma colaborării în domeniul energiei.

Cei de la MASDAR discută deja la nivel tehnic cu reprezentanții Hidroelectrica, în vederea realizării unei investiții pentru a produce energie regenerabilă. Totodată, vom beneficia și de experiența celor de la TAQA pentru a se implica în dezvoltarea infrastructurii de transport, respectiv cablul submarin Black Sea Green Electricity și cablul de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla – Podișor.

Apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la Estul la Vestul României. Le-am transmis că îi încurajez să facă investiții și în unități pentru producerea energiei cu gaz natural. Parteneriatul România – EAU este așezat pe baze solide și se va consolida în viitorul apropiat. La întâlnire au mai participat Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Răzvan Popescu – CEO Romgaz, George Agafiței – consilier de stat Guvernul României și E.S. Ambasadorul României în EAU Octavian Bădică.

Astăzi am avut o întâlnire cu Geoffrey R. Pyatt, Assistant Secretary Bureau of Energy Resource, pentru a discuta despre ultimele evoluții ale parteneriatului pe care îl avem cu SUA în domeniul energiei. Facem pași importanți înainte pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, dar și în ceea ce privește SMR-urile.

Am făcut un schimb de idei și pe marginea situației prezente pe piața energiei, dar și cu privire la viitorul apropiat. Totodată, am analizat ultimele evoluții cu privire la situația aprovizionării cu energie a Ucrainei și Republicii Moldova. Parteneriatul dintre România, SUA și Emiratele Arabe Unite este unul puternic în domeniul energiei.”

This post was last modified on ian. 17, 2023, 11:26 AM 11:26

Disqus Comments Loading...