X

Ministrul Educatiei Anunta Noile SCHIMBARI foarte IMPORTANTE in Scoli pentru Elevi

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial noile schimbari foarte importante pe care le va face in scolile din toata Romania pentru elevii care le urmeaza cursurile, si vorbim despre Bacalaureatul care va fi sustinut in urmatorii ani, iar asta pentru ca noile legi ale educatiei vor veni cu noutati extrem de mari.

Ministrul Educatiei explica mai jos schimbarile foarte importante legate de probele de competente, dar si o noutate care este introdusa odata cu ele pentru elevii din toata tara, si e bine sa stiti ce se intampla, pentru ca vorbim despre schimbari care nu trebuie sa fie trecute cu vederea de catre oameni acum.

“Ceea ce legea prevede este introducerea unui program national pentru reducerea analfabetismului functional si existenta unei platforme de testare ca instrument pe care scolile si profesorii sa il poata utiliza, si sa vina in sprijinul elevilor. Nu vizam niciun fel de dedicatie vis-a-vis de cei care realizeaza aceasta platforma, insa cu siguranta ne dorim reducerea analfabetismului functional. O astfel de platforma cu teste este un astfel de instrument.

Bacalaureatul, in urma dezbaterii publice, a ajuns la o formula care sa imbine bunele practici existente cu cerintele au aparut in urma evolutiei societatii, dar si in plan tehnologic. O prima chestiune este legata de probele de competente, proba de competente digitale, si cele de competente lingvistice pentru doua limbi straine, sigur de nivel diferit, pentru ca cele doua limbi straine au nivel de competente diferit.

Aceste 3 probe de competente se pot desfasura cu mult timp inainte de desfasurarea celorlalte probe, adica incepand cu clasa a 11-a, tocmai pentru a limita numarul de probe pe care un elev de clasa a 12-a trebuie sa le parcurga. Nivelul de competenta lingvistica va fi legat de cadrul de competente pe care-l avem la nivel european privind competentele lingvistice.

Atunci cand proba de competente va fi luata, se va sti daca un elev are nivel B1, B2, C1, C2, la engleza, la franceza, sau la cealalta limba straina pe care urmeaza sa o promoveze, deci aceasta este o noutate, pentru ca legam de cadrul european de competente, si permite acelor copii care au deja certificate de competente de limba straina sa-si echivaleze aceste probe.

O alta chestiune este cea legata de, pentru ca s-a facut multa vorbire, urmeaza desigur limba romana scris si oral, urmeaza proba obligatorie a profilului, urmeaza inca o proba scrisa legata de profil, dar altceva decat proba obligatorie, si urmeaza o ultima proba, tot de competente, avand un caracter mai degraba aplicat, care va testa situatii din viata reala, complementara profilului.”

This post was last modified on ian. 18, 2023, 11:44 AM 11:44

Disqus Comments Loading...