X

Volodimir Zelenski Vorbeste despre Accidentul in care a Decedat Ministrul de Interne al Ucrainei

Volodimir Zelenski a oferit o serie de informatii oficiale cu privire la accidentul in care a decedat ministrul de interne al Ucrainei, un elicopter prabusindu-se peste o gradinita din localitatea Brovary, de langa Kiev, in acel moment aflandu-se si copii in interiorul cladirii.

Volodimir Zelenski spune ca 14 persoane au decedat, printre care si un copil, 25 fiind ranite, inclusiv 11 copii, Ucraina pierzandu-l pe ministrul de interne, impreuna cu alti membri ai serviciilor de urgenta.

“Operațiunea de salvare din Brovary, regiunea Kiev, a durat aproape nouă ore. La locul prăbușirii elicopterului Serviciului de Stat de Urgență.

Sute de persoane au fost implicate în stingerea incendiului, căutarea și salvarea răniților, precum și în acțiunile de cercetare primară. Salvatorii noștri, polițiști, militari ai Gărzii Naționale, medici, psihologi, angajați SBU.

Mulțumesc tuturor celor care au fost implicați astăzi în această operațiune de salvare.

Acum aș dori să le mulțumesc separat profesorilor grădiniței, pe teritoriul căreia a căzut acest elicopter.

Mulțumesc pentru acțiunile clare, pentru scoaterea copiilor afară.

De asemenea, le mulțumesc locuitorilor obișnuiți din Brovary – care i-au ajutat atât pe copii, cât și pe răniți.

25 de persoane au fost rănite, inclusiv 11 copii. 14 persoane au murit, inclusiv un copil. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut cei dragi!

Serviciul de Securitate al Ucrainei a inițiat o anchetă penală asupra acestui eveniment teribil.

Astăzi au fost luate toate deciziile necesare privind conducerea sistemului Ministerului Afacerilor Interne. Am pierdut oameni profesioniști, patrioți și lideri de încredere. Ministrul Denys Monastyrskyi, Yevgeny Yenin, colegii lor care au murit în dezastru nu sunt oameni care pot fi înlocuiți cu ușurință.

Este într-adevăr o mare pierdere pentru stat.

De îndată ce se stabilesc fapte clare despre ce anume a dus la dezastru, vom furniza aceste informații.”

This post was last modified on ian. 18, 2023, 10:50 PM 22:50

Disqus Comments Loading...