X

Austria Confruntata cu o Problema Majora care poate avea Impact in Aderarea Romaniei la Schengen

Austria este confruntata cu o noua decizie extrem de importanta luata la nivelul Uniunii Europene, una care ar putea avea impact si pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca sistemul menit sa inregistreze digital persoanele care intra in Spatiul Schengen nu va fi introdus in luna mai a acestui an, ci doar candva pana la finalul anului.

Austria cere mai multa securitate la granitele Uniunii Europene, iar acest sistem, desi dedocat deocamdata doar Spatiului Schengen, ar fi impus amprentarea si inregistrarea digitala a identitatii oricaror persoane din afara UE care intrau in tarile care fac parte din sistem, cam asa cum se intampla in cazul calatoriilor in SUA pentru cetatenii din anumite tari.

Austria colaboreaza cu diverse tari care pazesc granitele externe ale UE pentru a reduce migratia spre centrul Europei, insa acest sistem ar fi fost extrem de util in cunoasterea mai clara, si monitorizarea mai atenta, a persoanelor din afara UE, care intra in Spatiul Schengen, insa diverse probleme tehnice amana lansarea sa pana undeva pe la finalul anului 2023.

“UE a anunțat că sistemul său de călătorie EES – care include preluarea datelor biometrice de la calatorii din afara UE – va fi amânat din nou fata de data de începere planificată pentru mai 2023. S-a convenit că data din mai 2023 nu mai era considerata de atins din cauza întârzierilor generate de antreprenori.

În special, punctele de trecere a frontierei ar trebui să fie complet echipate pentru utilizarea sistemului de intrare/ieșire până la sfârșitul anului. Acest lucru nu schimbă nimic în ceea ce privește vizele sau documentele necesare pentru călătorie, sau drepturile călătorilor, dar schimbă modul în care sunt controlate frontierele externe ale UE și ale spațiului Schengen.”

This post was last modified on ian. 20, 2023, 8:39 AM 08:39

Disqus Comments Loading...