Olanda: Anuntul Surprinzator al Guvernului in Plin Razboi in Ucraina

Olanda Anuntul Surprinzator Guvernului Plin Razboi Ucraina

Olanda a facut un anunt complet surprinzator in plin razboi in Ucraina, ceva care a lasat foarte multi oameni cu foarte multe semne de intrebare, iar asta pentru ca in mod oficial a fost afirmat faptul ca membrii executivului analizeaza posibilitatea de a trimite avioane de vanatoare F-16 ucrainienilor.

Olanda nu confirma ca le va trimite, ci doar ca va analiza posibilitatea de a le trimite, iar asta in conditiile in care Ucraina cere de foarte multa vreme livrarea acestor avioane, insa deocamdata SUA a refuzat sa le ofere, pe motiv ca sunt foarte greu de intretinut, iar pilotii ucrainieni trebuie antrenati in prealabil pentru a le folosi.

Olanda poate sa ofere Ucrainei avioane F-16, insa ele trebuie sa fie livrate impreuna cu o infrastructura de intretinere, iar asta implica ingineri care sa stie sa le repare, piese pentru reparatii, deci nu vorbim despre o decizie foarte simpla care poate fi luata nu doar de catre Olanda, ci de catre orice alt guvern.

“Țările de Jos să ia în considerare furnizarea Ucrainei cu avioane F-16. Guvernul olandez va analiza să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16 dacă Kievul o va cere, a informat NL Times, citându-l pe ministrul de externe al țării, Wopke Hoekstra.

În timpul unei dezbateri parlamentare din 19 ianuarie, Hoekstra a spus că Cabinetul olandez va lua în considerare o astfel de cerere cu „minte deschisă”.”