SUA Trimite Zeci de Tancuri si Peste 100 de Vehicule Militare in Ucraina

SUA Trimite Zeci Tancuri Peste 100 Vehicule Militare Ucraina

SUA a anuntat in mod oficial faptul ca va trimite nu mai putin de 59 de tancuri “usoare” Bradley in Ucraina ca parte a unui nou pachet de ajutor militar care a fost aprobat in cursul zilei de ieri, separat fiind hotarata trimiterea a 90 de vehicule blindate Stryker, impreuna cu 53 de vehicule MRAPS, protejate impotriva atacurilor cumina.

SUA trimite deasemenea si 8 sisteme de aparare antiaeriana Avenger, impreuna cu multa munitie, si diverse tipuri de echipamente militare, totul pentru a ajuta Ucraina sa faca fata mai usor atacurilor constante care vin din partea Rusilor in aceasta perioada, si sunt foarte multe care trebuie suportate de armata sa.

“Administrația Biden anunță un pachet de asistență de securitate de 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina. Administrația Biden a anunțat un ajutor militar de 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina într-unul dintre cele mai mari pachete de până acum.

Cel mai recent pachet include 59 de vehicule de luptă de infanterie Bradley, 90 de vehicule blindate Strykers, 53 de vehicule protejate împotriva minelor (MRAPS), opt sisteme de apărare aeriană Avenger și runde de artilerie, printre alte echipamente, a spus Pentagonul.”