Anuntul lui Volodimir Zelenski in Urma Discutiilor in Format Ramstein

Anuntul lui Volodimir Zelenski in Urma Discutiilor in Format Ramstein

Volodimir Zelenski a facut un anunt oficial cu privire la, discutiile in format Ramstein care au avut loc in cursul acestei zile, iar asta pentru ca au fost luate o serie de decizii foarte importante pentru sustinerea Ucrainei, dar presedintele tarii cere livrarea de tancuri moderne.

Volodimir Zelenski spune ca este nevoie de tancuri mai moderne pentru ca Ucraina sa poata face fata invaziei Rusiei, insa deocamdata nicio tara occidentala nu este dispusa sa livreze tancurile pe care Ucraina le cere in ultimele saptamani.

“Astăzi este ziua „Ramstein” – și știri de apărare pentru Ucraina, pe care maratonul nostru diplomatic le aduce săptămână de săptămână. Nu este întotdeauna posibil să anunțați public ceea ce se discută în formatul Ramstein.

Aceasta este o discuție închisă – și ar trebui să fie.

În general, putem concluziona că „Ramstein” de astăzi ne va întări reziliența. Partenerii sunt principiali în atitudinea lor – vor sprijini Ucraina atât cât este necesar pentru victoria noastră.

Da, va trebui totuși să luptăm pentru aprovizionarea cu tancuri moderne, dar în fiecare zi facem mai evident că nu există alternativă ca să se ia o decizie cu privire la tancuri.

Mulțumesc tuturor partenerilor care au susținut în mod clar poziția Ucrainei în discuțiile care au avut loc.

Glorie Ucrainei!”