Ministrul Educatiei Confirma Oficial o IMPORTANTA Decizie Europeana pentru Romania

Ministrul Educatiei Confirma Oficial IMPORTANTA Decizie Europeana RomaniaMinistrul Educatiei Confirma Oficial IMPORTANTA Decizie Europeana Romania

Ministrul Educatiei confirma in mod oficial o foarte importanta decizie luata la nivel european pentru Romania, iar asta deoarece, conform informatiilor venite acum, se pare ca de la Comisia Europeana a fost luata o decizie de de a se pilota doua “instrumente” in universitati ca parte a unei strategii derulate la nivel comunitar.

Ministrul Educatiei explica mai jos ceea ce presupune aceasta strategie pentru universitatile din Romania, si care dintre cele existente vor avea ocazia de a participa la acest proiect foarte important, totul fiind gandit pentru a imbunatati procesul educational in tara noastra in cursul urmatorilor ani.

“Comisia Europeană a anunțat, în cursul zilei de astăzi, rezultatele apelului Erasmus+ pentru pilotarea a două noi instrumente în domeniul învățământului superior, parte din Strategia Europeană pentru universități. Strategia are ca scop încurajarea mobilității studenților și dezvoltarea colaborării transnaționale în domeniul universitar.

Rezultatele apelului Erasmus+ pentru cele două instrumente dedicate universităților au fost anunțate astăzi, 31 ianuarie, de Comisia Europeană. Este vorba despre lansarea a zece proiecte-pilot, fiecare putând primi, timp de un an, un buget de până la 200.000 de euro prin Erasmus+. Acest program reprezintă o etapă importantă, inclusă în Strategia europeană pentru universități anunțată în urmă cu un an de oficialii Comisiei Europene.

Ne bucurăm să vă anunțăm că pentru proiectul-pilot care va testa și va dezvolta tot ceea ce implică obținerea unei diplome comune oferite de instituții europene partenere („Joint European degree label”) au fost selectate să participe, din România: Universitatea București, Universitatea Politehnica București și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca! Din România, la proiectul-pilot care va testa și va dezvolta tot ceea ce presupune obținerea unei diplome comune oferite de instituții europene partenere („joint European degree label”).

Această etichetă de diplomă europeană va reflecta toate competențele și rezultatele studenților care au urmat programe comune în mai multe țări, beneficiind de abordări pedagogice transdisciplinare.În paralel, la programul-pilot dedicat Statutului juridic comun european al alianțelor de universități („European legal status for alliances of higher education institutions”), din România vor participa: Universitatea București, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca!

Ne exprimăm convingerea că participarea la aceste proiecte este o oportunitate de dezvoltare a calitătii învățământului universitar și o cale de a forma profesioniști cu un profil adecvat vremurilor noastre! În cadrul activității dedicate Erasmus+, universitățile selectate vor coopera cu autoritățile relevante la nivel național sau regional și, ulterior, vor elabora propuneri conform direcției programelor la care au lucrat.”

This post was last modified on ian. 31, 2023, 7:16 PM 19:16

Disqus Comments Loading...