Ministrul Educatiei ii anunta pe romanii din toata tara despre o masura foarte importanta pe care o pot aplica pentru copii, iar asta deoarece aduce in imediata atentie a tuturor oamenilor faptul ca daca decid sa le citeasca cu voce tare copiilor, ii pot ajuta sa invete mai usor sa vorbeasca, si nudoar atat.
Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este important ca romanii sa faca acest lucru pentru copiii lor, dar vorbeste deasemenea si despre ONG-urile care vor sa se implice pentru a ajuta autoritatile sa debirocratizeze si sa digitalizeze sistemul de invatamant, si in general adminsitratia din Romania.
“Astăzi, 1 februarie 2023, de Ziua internațională a cititului cu voce tare, vă invităm să continuați sau să inițiați o rutină a cititului împreună! Pentru a crește viitoarele generații de cititori este important să ne unim forțele: părinți, bunici, profesori, bibliotecari și nu numai. Citindu-le celor mici, le transmitem mesajul că le suntem alături până când vor putea ei înșiși să exploreze lumea prin intermediul cuvintelor scrise.
Vă încurajăm să le citiți copiilor încă de la cele mai mici vârste. Dacă ei sunt suficient de mari să li se vorbească, sunt suficient de mari și să li se citească. Alegeți o carte, așezați-vă aproape de ei și bucurați-vă împreună de o poveste, repetați zilnic!
Pentru că dorim să ne bucurăm alături de dumneavoastră, vă invităm să ne împărtășiți, în comentarii, ce carte ați ales să citiți și de ce ați făcut această alegere!Fiecare titlu de carte poate fi o idee bună de lectură pentru altcineva! Totodată, dragi profesori, vă reamintim că, alături de diverse tipuri de materiale didactice, cărțile sunt obiecte de inventar eligibile pentru a fi achiziționate în sălile de clasă, în apelul privind dotarea unităților de învățământ/unităților conexe cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale (PNRR).
Candidații eligibili sunt reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, care trebuie să îndeplinească următoarele aptitudini și criterii minimale: să demonstreze experiență semnificativă în implementarea de acțiuni în domeniul selectat la depunerea candidaturii.
Să demonstreze abilitatea de a colecta și de a reprezenta interesele comunității societății civile în contextul colaborării cu autoritățile administrației publice sau în alte forumuri multipartite; să demonstreze experiență în colaborarea cu autoritățile administrației publice; să demonstreze recunoaștere ca actor relevant în cadrul societății civile la nivel național sau local; să nu practice și să nu promoveze un discurs instigator la ură.”
This post was last modified on feb. 1, 2023, 9:11 PM 21:11