ENGIE, unul dintre furnizorii cei mai mari de electricitate si gaze naturale din Romania, ii notifica in mod oficial pe clientii din intreaga tara in legatura cu o extrem de importanta masura care a fost luata de catre Guvernul Romaniei, mai exact acordarea cardurilor de energie care ajuta romanii sa-si reduca partial costurile.
ENGIE explica mai jos faptul ca aceste carduri de energie pot fi folosite pentru a plati pentru serviciile companiei, dar numai in anumite conditii care sunt explicate mai jos, suma de 1.400 de LEI promisa de catre Guvernul Romaniei fiind impartita in doua transe egale de cate 700 de LEI, oferite in fiecare semestru din 2023.
Foarte important este faptul ca acesti bani pe care Guvernul Romaniei ii ofera romanilor pot fi folositi nu doar pentru a achita facturile de la ENGIE Romania, sau alti furnizori de energie, ci si pentru a cumpara lemne de foc, pacura, peleti, pentru sistemul centralizat de termoficare, sau pentru alte materiale de incalzire.
ENGIE Romania ofera aceste explicatii si pentru romanii care nu cunosc detalii de acest gen cand vine vorba despre felul in care pot fi folositi banii acordati de catre autoritati, insa este foarte important sa stiti inclusiv aceste informatii pentru ca ele sunt extrem de importante, si va ajuta sa achitati alte materiale necesare pentru furnizarea de energie.
Beneficiarii pot efectua plăți prin serviciul de mandat poștal pentru datoriile curente și/sau restante către furnizorii de energie, cu ajutorul cardului de energie. Plata se poate face la orice agenție a Poștei Române, la poștaș sau prin aplicația pusă la dispoziție de Poșta Română. Beneficiarii vor primi o dovadă a plății, unde vor trebui menționate suma rămasă după efectuarea plății, valoarea plății/plăților efectuate și furnizorul/furnizorii către care s-a efectuat plata.
Cardurile alocate ambelor tranșe se pot folosi până la 31 decembrie 2023 inclusiv. Sprijinul nu poate fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut anterior. Cu acest card pot fi plătite: energia electrică, gazul, energia termică în sistemul centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.