Armata Romana face Antrenamente cu HIMARS Impreuna cu Aliatii NATO

Armata Romana Antrenamente HIMARS Impreuna Aliatii NATO

Armata Romana continua antrenamentele pe care le face impreuna cu aliatii din cadrul NATO, iar mai jos puteti vedea exercitiul EAGLE ROYAL-23 la care au participat nu doar militarii romani, ci si cei din SUA, sau Franta, zeci de vehicule militare, si sute de soldati, fiind implicate/i.

Armata Romana s-a antrenat inclusiv cu lansatoarele de rachete HIMARS, pe care le are in dotare de ceva vreme, iar in clipul video de mai jos puteti vede a o parte din ceea ce s-a intamplat in cadrul antrenamentelor multinationale la care a participat tara noastra.

EAGLE ROYAL-23 în Capu Midia:

  • 350 militari
  • 60 vehicule militare
  • testarea interoperabilității sistemelor de artilerie

Exercițiul a reunit forțe și capabilități din cadrul unor unități HIMARS românești și de artilerie franceze și americane, care au acționat în baza unui scenariu fictiv. Subunitățile participante au asigurat sprijinul de foc pentru o structură de nivel divizie, similară Diviziei Multinaționale de Sud-Est, aflată într-o operație de apărare în zona de coastă a Mării Negre.

Pentru angajarea cu precizie a inamicului, au contribuit cu informații structuri de aviație românești, de radiolocație franceze și sisteme aeriene fără pilot olandeze.

Scopul exercițiului ,,EAGLE ROYAL 23”, desfășurat pentru prima dată în România în acest format, a fost de a testa interoperabilitatea sistemelor de artilerie.

Etapa finală de astăzi a exercițiului a cuprins lansări cu sistemele HIMARS din dotarea Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice și cu sisteme MLRS ale partenerilor francezi.