Anuntul Rompetrol foarte IMPORTANT pentru Benzinariile din Toata Romania

Anuntul Rompetrol IMPORTANT Benzinariile Toata Romania

Rompetrol, companie care detine 2 rafinarii si un lant foarte mare de benzinarii in multe regiuni din Romania, a facut un anunt extrem de important cu privire la acestea, dar si cu privire la cele 2 rafinarii pe care le are in tara noastra, in cadrul lor fiind angajate peste 1.500 de persoane in momentul de fata.

Rompetrol spune ca pentru acesti 1.500 de angajati, si cele 2 rafinarii, plateste contributii semnificative la bugetul de stat, in cuantum de 1.7 miliarde de dolari anual, o suma uriasa, despre care compania spune ca are rolul de a contribui inclusiv la securitatea energetica a regiunii europene in care ne aflam.

Dupa cum prea bine stiti deja, Rompetrol este o companie care vinde foarte mult combustibil in Romania, insa puteti vedea mai jos ca separat de benzinar si motorina, produce inclusiv alte produse, chiar si unele de nisa, astfel ca sumele pe care le plateste anual au un rol foarte important la sustinerea Romaniei.

Rompetrol spune ca este si cel mai mare exportator de produse petroliere al Romaniei, ceea ce nu e greu de crezut din moment ce are 2 rafinarii, afirmand ca are o contributie semnificativa la balanta comerciala a tarii noastre, fara a oferi vreo cifra in acest sens, dar e clar ca ea nu este absolut deloc de neglijat.

Rompetrol deține 2 rafinării în România, #Petromidia și #Vega, unde lucrează peste 1500 de angajați.​ Acestea au o #contribuție #semnificativă prin taxele de peste 1.7 miliarde USD plătite anual la bugetul de stat al #României, și la #securitatea #energetică a regiunii, acoperind peste 40% din capacitatea de procesare a țării.​

Produsele din rafinăria Petromidia Năvodari – #benzine, #motorine, #kerosen, dar și o gamă largă de produse de nișă, din Vega Ploiești, unic producator de #bitum, #hexan, și din divizia de petrochimie, ajung atât pe piața internă, dar și la export. Rompetrol Rafinare este cel mai #mare #exportator de produse petroliere și contribuie la #balanța comercială a României.​