Ministrul Apararii Anunta Oficial pentru Armata Romana o IMPORTANTA Decizie in Contextul Razboiului

Ministrul Apararii Anunta Oficial Armata Romana IMPORTANTA Decizie Contextul Razboiului

Ministrul Apararii a anuntat in mod oficial pentru armata romana o foarte importanta decizie oficiala luata in contextul razboiului care se desfasoara in Ucraina, iar asta deoarece in cursul acestei zile a avut loc o intalnire cu ambasadorul statului Isral la Bucuresti, fiind discutate multiple probleme importante.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos ca una dintre discutiile care au avut loc a vizat inclusiv o dezvoltare a cooperarii in domeniul instruirii in comun a militarilor Armatei Romane, si ai celor ai Armatei din Israel, ceva ce vine ca o decizie foarte importanta in contextul razboiului care se desfasoara la granitele tarii noastre.

“L-am primit, astăzi, la sediul MApN, pe ambasadorului Statului Israel la București, Reuven Azar. Pe parcursul discuţiilor, am abordat teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate și stadiul cooperării în domeniul apărării atât în format bilateral, cât și NATO și UE.

Apreciez rolul active al Israelului din perspectiva de partener în cadrul Dialogului Mediteraneean al NATO și vom spriji consolidarea relațiilor Statului Israel cu Uniunea Europeană. Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit vineri, 10 februarie, la sediul MApN, vizita ambasadorului Statului Israel la București, Reuven Azar.

Pe parcursul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate, precum şi principalele repere ale cooperării în domeniul apărării atât în format bilateral, cât și NATO și UE. Astfel, au fost trecut în revistă stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării și perspectivele de colaborare în viitor.

În acest context, a fost evidențiată relaţia fructuoasă cu forţele armate israeliene, fiind exprimat interesul părții române pentru dezvoltarea cooperării în domeniul instruirii în comun, precum și la nivelul forțelor aeriene, navale sau al medicinei militare. A fost subliniat, de asemenea, dialogul bilateral politico-militar, amintindu-se vizita oficială a ministrului apărării naționale în Statul Israel, în anul 2022.

Ministrul apărării naționale a apreciat rolul activ al Israelului din perspectiva de partener în cadrul Dialogului Mediteraneean al NATO și a subliniat sprijinul pentru consolidarea relațiilor Statului Israel cu Uniunea Europeană. În încheiere, cei doi oficiali și-au exprimat angajamentul pentru continuarea aprofundării relaţiilor de cooperare bilaterală atât la nivel înalt, cât și la nivel de experți.”