X

Volodimir Zelenski a Cerut la Summitul UE Negocieri de Aderare a Ucrainei, Mai multe Arme

Volodimir Zelenski a fost prezent la Summit-ul UE care se desfasoara zilele acestea la Bruxelles, iar presedintele Ucrainei cere in continuare inceperea negocierilor pentru aderarea tarii sale la Uniunea Europeana, desi asta va fi posibil dupa mult timp.

Volodimir Zelenski cere deasemenea si mai multe arme pentru a putea face fata Rusiei in atacurile pe care le lanseaza in mod constant, ceva ce n-ar trebui totusi sa surprinda, iar asta pentru ca aceste cereri vin in mod constant de 1 an de zile.

“Ne continuăm munca la Bruxelles. M-am întâlnit cu lideri europeni și cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe.

În cadrul întâlnirilor, am discutat despre pași concreti pentru implementarea Formulei Păcii. De asemenea, am cerut o decizie de a începe deja negocierile privind aderarea Ucrainei la UE anul acesta.

Am povestit despre situația de pe câmpul de luptă și am transmis nevoile de apărare ale Ucrainei, inclusiv avioane de luptă, vehicule blindate, artilerie și apărare aeriană.

În această chestiune, viteza este crucială. Furnizarea la timp a echipamentului necesar în cantitățile potrivite va contribui la restabilirea unei păci juste cât mai curând posibil și la protejarea intereselor și valorilor Europei.

O Europă liberă astăzi nu poate fi imaginată fără o Ucraina liberă. Am spus acest lucru într-o adresă adresată participanților la sesiunea Consiliului European.

Vă mulțumesc pentru faptul că am pregătit în comun obținerea de către Ucraina a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Pentru pregătirea în comun a unei evaluări pozitive a transformării noastre pe drumul către Uniunea Europeană. Vă mulțumesc pentru faptul că lansarea negocierilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană în acest an va deveni un alt pilon puternic al securității noastre comune.

Împreună cu conducerea corespunzătoare la nivelul statelor membre, această interacțiune de securitate cu Ucraina a creat un exemplu istoric pentru orice agresor. Un exemplu de ce nu ar trebui să începem agresiunea împotriva europenilor.

De aceea, agresiunea rusă trebuie să eșueze inevitabil. Cât mai repede posibil!”

This post was last modified on feb. 9, 2023, 10:34 PM 22:34

Disqus Comments Loading...