X

Austria Anunta prin Nehammer Masurile de ULTIMA ORA in UE care Aduc Romania in Schengen

Austria anunta in mod oficial prin cancelarul Karl Nehammer care sunt masurile de ultima ora decise in cadrul Uniunii Europene, care vor facilita si intrarea Romaniei in Schengen mult mai devreme decat isi imaginau anumite persoane, ele fiind decise in cadrul Summit-ului care a avut loc in cursul zilelor trecute la Bruxelles in prezenta multor lideri europeni.

Austria spune ca desi nu s-a agreat construirea unui gard la granita Bulgariei cu Turcia, nici nu s-a hotarat ca el nu se va face, dar mai important decat atat, Nehammer spune ca migratia este vazuta de tarile UE ca o problema comuna, si ca acum se discuta despre problemele reale ale migratiei, cu posibilitatea de luare a unor masuri serioase.

Austria s-a apropiat putin de indeplinirea obiectivelor sale cu privire la protejarea granitelor Uniunii Europene, dar si modificarea sistemului de azil, insa cate dintre doleantele sale vor fi intr-adevar realizate ramane de vazut, mai ales ca de la Comisia Europeana vin semnale ca nu tot ceea ce se cere de la Viena este realizabil in realitate.

“În primul rând, este un succes, deoarece migrația a devenit din nou o problemă comună pentru toate țările UE. Drept urmare, infrastructura a fost ridicată pentru prima dată. Spunem că nici nu se construiește un gard. Sunt necesare mai multe măsuri, în toată această problemă avem acum un picior mult mai puternic în ușă decât am avut întotdeauna.

Un gard în sine nu rezolvă toate problemele. Avem nevoie de o perspectivă atât pentru țările de origine, cât și pentru țările de tranzit. Acest consiliu a fost rostit într-un mod foarte sincer și deschis. Pentru prima dată discutăm din nou despre probleme reale.”

This post was last modified on feb. 11, 2023, 9:42 AM 09:42

Disqus Comments Loading...