Austria Se Bucura de IMPORTANTE Masuri ale UE Inaintea Aderarii la Schengen a Romaniei

Austria Bucura IMPORTANTE Masuri UE Inaintea Aderarii Schengen Romaniei

Austria se bucura de o serie de masuri extrem de importante care au fost anuntate de catre Comisia Europeana dupa Summit-ul de zilele trecute, iar conform presedintelui Ursula vonder Leyen, dar si a presedintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, cadrul legislativ pentru azil si migratie ar trebui finalizat in aceasta perioada legislativa.

Austria se bucura si ca a fost luata in mod oficial de catre Comisia Europeana decizia de a se acorda fonduri majore Romaniei si Bulgariei pentru protejarea frontierelor, dar mai mult decat atat, e posibil ca migrantii din anumite tari sa beneficieze si mai greu de acordarea unei vize de sedere, o masura care ar putea reduce si mai mult migratia.

Austria nu a obtinut chiar tot ceea ce si-a dorit de la Summit-ul UE de zilele acestea, insa chiar si asa, masurile luate de catre Comisia Europeana reprezinta unele dintre cele mai importante puse in aplicare in ultimii ani de zile, si ar trebui sa aiba un impact major pentru reducerea migratiei ilegale, in special in cazul celeu denumite ca fiind “economice”.

“Accentul nostru trebuie să se concentreze pe finalizarea reformei cadrului legislativ privind azilul și migrația înainte de sfârșitul acestei perioade legislative. Acesta este angajamentul pe care Parlamentul European și cele cinci președinții rotative din cadrul Consiliului și-au luat față de cetățenii europeni în septembrie anul trecut.

Vom acționa pentru a ne consolida frontierele externe și pentru a preveni migrația neregulată. UE găzduiește milioane de refugiați care au fugit de conflictele din Ucraina, Siria și Afganistan. Dar blocul consideră adesea cererile de azil din partea cetățenilor țărilor relativ mai sigure, cum ar fi Bangladesh, Turcia și Tunisia, drept migranți economici neeligibili pentru azil.”