X

Austria Impune Decizii MAJORE de Ultima Ora in UE care Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Austria impune o serie de decizii majore, de ultima ora, in Uniunea Europeana, ele fiind de foarte mare ajutor pentru aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, iar asta pentru ca a fost hotarata initierea unor proiecte pilot pe continentul european pentru a facilita protejarea mai buna a granitelor externe.

Austria s-a aliat cu multe state pentru a obtine masurile dorite, ele vizand finantarea de tehnica de supravegher de la sol, sau din aer, turnuri de paza, iar acestea ar elibera fonduri din bugetele statelor cu granite externe pentru a construi garduri din banii proprii, pentru ca de la Comisia Europeana ei nu vor veni, asa ca responsabilitatea cade local.

Austria a obtinut si un acord de principiu pentru ca instantele de judecata sa foloseasca hotarari emise intr-o alta tara, decat cea in care se judeca un caz, pentru a repatria un migrant ilegal in tara de origine, eliminand astfel posibilitatea migrantilor de a cere azil in alte tari daca sunt refuzati de cea in care au cerut initial.

“„Proiectele-pilot” care se bazează pe agențiile UE de patrulare a frontierei, azil și cooperare polițienească ar urma să insufle „proceduri de azil rapide și echitabile” la frontierele externe ale blocului. O țară din UE poate folosi o hotărâre judecătorească dintr-un alt stat membru al UE pentru a returna un migrant ilegal în țara de origine.

Acest lucru ar încerca să prevină „alegerea azilului”, prin care migranții merg într-o altă țară pentru a solicita ședere după ce au fost refuzați într-o țară inițială. Liderii UE au convenit, de asemenea, „să crească utilizarea conceptelor de țară sigură”, care va deschide calea către blocul de a formula o listă comună.”

This post was last modified on feb. 12, 2023, 11:18 AM 11:18

Disqus Comments Loading...