X

DSU Romania a Trimis Noi Ajutoare Serioase in Turcia Noaptea Trecuta

DSU Romania a anuntat in mod oficial faptul ca in cursul noptii trecute a trimis o serie de ajutoare noi in Turcia ca parte a programului RescEU al Comisiei Europene, si puteti vedea mai jos cat de multe corturi, paturi, saltele, si nu numai, au fost expediate.

În cursul acestei seri, un tren marfar al Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” S.A., cu 21 de vagoane a început deplasarea din gara București Vest către Republica Turcia, în vederea trimiterii de ajutoare către țara puternic afectată de cutremurul din data de 6 Februarie.

Acest sprijin constă în oferirea a 250 de tone de materiale de cazarmament din stocurile “Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt)” ale RescEU, urmare a activării acestui program de către Comisia Europeană.

Astfel, dintre aceste materiale amintim:

  • 1200 corturi cu încălzire;
  • 8000 paturi;
  • 2270 saltele;
  • 4800 perne;
  • 9600 fețe de perne;
  • 4800 lenjerii de pat;
  • 4800 prosoape de față;
  • 4800 prosoape de corp.

În cursul acestei nopți, un alt tren al Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” S.A. va pleca, pe aceeași rută, în vederea transportării celorlalte materiale de cazarmament, atât de necesare cetățenilor turci, în aceste momente de cumpănă.

Totodată, în această misiune de sprijin, Ministerul Apărării Naționale va asigura transportul personalului specializat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care va asigura la destinație, instruirea privind punerea în funcțiune/montarea echipamentelor, a personalului autorităților de protecție civilă din Republica Turcia.

Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acțiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacități de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfășurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Prin acest program, produsele pot fi puse la dispoziția țărilor care se confruntă cu situații de urgență de amploare și care în baza cererilor de asistență internațională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situații de urgență.

Pentru această misiune, rambursarea cheltuielilor proprii de transport, precum și a celor efectuate de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii sau, după caz, Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” S.A. și Ministerul Apărării Naționale, se va realiza în procent de 100% din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

This post was last modified on feb. 11, 2023, 11:37 PM 23:37

Disqus Comments Loading...