X

Ministrul Apararii Transmite 3 Anunturi Oficiale foarte IMPORTANTE pentru Militarii Armatei Romane

Ministrul Apararii transmite in mod oficial 3 anunturi foarte importante pentru militarii Armatei Romane din toata tara, si nu numai, iar asta pentru ca aduce in atentia lor, dar si a tuturor romanilor, in primul rand ca sistemul militar medical va trece printr-un proces de modernizare care va implica digitalizarea celor 14 spitale proprii.

Ministrul Apararii explica mai jos ce va presupune aceasta modernizare pentru spitalele Armatei Romane, separat vorbind si despre semnarea de in Cartea de condoleante a Ambasadei Turciei in Romania, dar si despre jocurile Invictus la care o echipa a Romaniei urmeaza sa participe in perioada imediat urmatoare.

“Sistemul militar medical se modernizează. Serviciile medicale vor fi digitalizate în cele 14 spitale ale Armatei, grație contractului pe care Ministerul Apărării l-a încheiat cu cel al Fondurilor Europene. Peste 148 de milioane de lei vor fi folosiți pentru realizarea unei platforme de telemedicină comună la nivel național pentru toate unitățile sanitare militare din România.

Implementarea acestui proiect va asigura suporul tehnic pentru servicii medicale la distanță, cum ar fi: teleconsultația, monitorizarea pacienților de la distanță, schimbul de informații medicale la distanță între personalul medical, inclusiv de imagistică medicală, în vederea diagnosticării pacienților sau pentru îndrumarea medicilor în oferirea de servicii de urgență.

Am semnat, astăzi, în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia din București în memoria victimelor făcute de cele mai devastatoare cutremure care au lovit regiunea în ultimii 100 de ani. Am transmis prietenilor turci și familiilor îndoliate întreaga noastră solidaritate și sincere condoleanțe pentru pierderile suferite. Suntem alături de poporul turc în aceste momente de grea cumpănă.

Echipa Invictus România se pregătește pentru o nouă provocare: competiția internațională de la Düsseldorf. Astăzi, am avut onoarea de a le strânge mâna militarilor români care au reușit să își depășească propriile limite, după ce viața i-a pus la încercare. Toți cei care merg mai departe, toți cei care aspiră spre victorie, toți sunt învingători!

Competițiile la care au participat sportivii Invictus – la Toronto, la Sydney sau la Haga – arată cât de important este drapelul pe care l-au onorat atât în teatrele de operații, cât și prin participarea la jocurile Invictus. Anul acesta, echipa Armatei Românie va participa pentru a patra oară la Invictus Games. 20 de militari răniți vor concura la opt discipline sportive – tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masa, înot și volei. Mult succes, Invictus România! Go Invictus!”

This post was last modified on feb. 12, 2023, 1:00 PM 13:00

Disqus Comments Loading...