X

Informarea Orange cu un Mesaj URGENT pentru Romanii din Intreaga Tara

Orange, grupul de telecomunicatii cu unnumar foarte mare de clienti care-i folosesc serviciile de telecomunicatii in intreaga tara in momentul de fata, transmite un mesaj de urgenta pentru milioanele de oameni care beneficiaza de serviciile sale in momentul de fata, si e important sa stim despre ceea ce spune.

Orange vorbeste mai jos despre faptul ca romanii ar trebui sa fie extrem de atenti la campaniile de phishing care se desfasoara in Romania in mod constant, iar asta pentru ca ele sunt special gandite pentru a fura banii oamenilor, si se bazeaza pe necunoasterea pericolului de care oamenii sunt vizati.

Explicatia de mai jos oferita de catre Orange Romania are menirea de a ne instiinta in legatura cu pericolele serioase la care ne expunem in momentul in care un mesaj de la un necunoscut, pe care l-am primit prin email, sau pe o retea de socializare, ne convinge sa facem ceea ce este inscris in interiorul sau.

Orange Romania ofera mai jos cateva sfaturi foarte importante pe care oricine ar trebui sa le aiba in vedere cand vine vorba despre modalitatile prin care putem sa incercam sa ne dam seama daca avem in fata un atac de tip phishing, si daca cineva incearca sa ne faca rau, si e important sa avem in vedere aceste informatii.

Phishingul are loc de obicei prin metode simple, prin care sunt solicitate date personale sau informații confidențiale, precum codul PIN, parole, numărul de card bancar. Aceste tentative solicită victimelor să instaleze programe malware, să transfere bani, să se aboneze la diverse servicii cu suprataxă, să autorizeze plăți pe care nu le-au solicitat.

Pentru a rămâne în siguranță, clienții nu trebuie să răspundă la mesaje suspecte, să acceseze link-uri sau pagini web asemănătoare cu ale unor organizații cunoscute. Întotdeauna trebuie să verifice expeditorul, conținutul mesajelor, link-urile și fișierele primite, să seteze parole sigure pentru fiecare echipament sau cont utilizat și să actualizeze periodic versiunile de software de pe toate dispozitivele (telefon mobil, tabletă, laptop, router, Smart TV etc.).

This post was last modified on feb. 13, 2023, 8:55 AM 08:55

Disqus Comments Loading...