Austria Impune o Decizie RADICALA Continuand Blocarea Intrarii in Schengen a Romaniei

Austria Impune Decizie RADICALA Continuand Blocarea Intrarii Schengen Romaniei

Austria a anuntat in mod oficial luarea unei decizii radicale pe care o si impune chiar din acest moment, iar asta pentru ca guvernul de la Viena a hotarat in mod ferm faptul ca nu doreste sa faciliteze intrarea in tara a cetatenilor Turciei si Siriei care sunt victime ale cutremurelor care au avut loc saptamana trecuta, desi Germania ia asta in calcul.

Austria spune ca regulile impuse pentru eliberarea vizelor de intrare in tara pentru cetatenii din Turcia si Siria nu vor fi schimbate din cauza cutremurelor care au avut loc, si a numarului mare de victime, mentinand practic linia dura pe care o tot impune de cateva saptamani din cauza cresterii numarului de migranti ilegali, si nu-si schimba opiniile.

Austria cere protejarea mai serioasa a granitelor impotriva migrantilor ilegali, majoritatea dintre ei venind prin Turcia, asa ca decizia in sine are sanse mici de a fi modificata din moment ce identifica tara ca principala ruta de migratie, chiar daca Germania ar putea decide sa faciliteze intrarea cetatenilor turci si sirieni pe teritoriul sau in urmatoarele luni.

“Austria nu va facilita, în general, intrarea victimelor cutremurului din Turcia și Siria. Pentru intrarea în Austria din Siria sau Turcia, „o viză valabilă este cerută de lege”. Condițiile de eliberare a vizei urmează să fie examinate într-o procedură individuală.

Misiunile diplomatice vor folosi posibilitățile disponibile în cadrul legal pentru a sprijini victimele cutremurului sau rudele acestora, examinându-le cât mai repede cererile de viză. Austria a oferit până acum aproximativ trei milioane de euro din Fondul pentru dezastre străine. În ultimii șapte ani, peste 70.000 de cetățeni din Siria și Turcia au primit protecție și în Germania.”