X

Ministrul Apararii face 2 Informari de ULTIMA ORA privind Romania, NATO si Razboiul

Ministrul Apararii a facut 2 informari de ultima ora, foarte importante, care vizeaza Romania, NATO, dar si razboiul din Ucraina, iar asta pentru ca mai jos ne vorbeste foarte clar despre ceea ce s-a intamplat in cadrul reuniunii la care particila la Bruxelles in momentul de fata, si in cadrul careia se intalneste cu diversi omologi.

Ministrul Apararii vorbeste despre discutiile avute ieri in cadrul NATO de catre aliatii care sprijina Ucriana, dar si despre discutia avuta cu omologul sau spaniol cu privire la situatia actuala generata in zona noastra din Europa de catre razboiul din Ucraina, insa si despre cooperarea tarilor noastre in cadrul NATO.

“Ucraina trebuie sprijinită, în continuare, atât de partenerii aliați, cât și de organizațiile internaționale. Am discutat despre acest lucru la Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, care a avut loc la Bruxelles, în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO. Încă de la începutul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, România a acordat țării vecine asistență umanitară, sprijin politic, diplomatic și economic.

Statul român a furnizat adăpost și ajutor pentru mai mult de 3,5 milioane de refugiați ucraineni și s-a implicat în facilitarea tranzitului dinspre Ucraina spre piețele globale a peste 11,8 milioane de tone de cereale. Noi discuții, la Bruxelles, despre cum putem sprijini Ucraina, dar și despre viitorul NATO, la Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina și la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO.

Angel Tîlvăr, a avut marți, 14 februarie, la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu omologul spaniol, Margarita Robles Fernández, în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO. Cu acest prilej, cei doi oficiali au purtat discuții referitoare la situația de securitate din zona Mării Negre, marcată de agresiunea în desfășurare a Rusiei în Ucraina, și la prioritățile și oportunitățile care vizează dezvoltarea parteneriatului strategic și practic NATO-UE în sprijinul securității euro-atlantice.

În context, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a apreciat excelenta colaborare între militarii români și spanioli și a mulțumit ministrului Robles Fernández pentru modul în care Forțele Aeriene spaniole execută, în România, misiuni de Poliție Aeriană Întărită și misiuni în cadrul conceptului Vigilență Aeriană Întărită sub comandă NATO.

Miniștrii român și spaniol ai apărării au fost de acord asupra importanței implementării în totalitate și la termenele stabilite a deciziilor Summit-ului NATO de la Madrid din perspectiva adaptării posturii de descurajare și apărare și întăririi prezenței aliate pe flancul estic, inclusiv în România. De asemenea, cei doi oficiali au subliniat necesitatea asigurării unei agende substanțiale a Summit-ului de la Vilnius, care va avea loc în luna iunie a acestui an.”

This post was last modified on feb. 15, 2023, 11:51 AM 11:51

Disqus Comments Loading...