X

Austria are un Mesaj Ferm pentru UE de la Nehammer privind Blocarea Intrarii Romaniei in Schengen

Austria transmite un nou mesaj ferm pentru Uniunea Europeana prin intermediul cancelarului Karl Nehammer, liderul guvernului de la Viena transmitandu-le liderilor europeni faptul ca nu intentioneaza sa isi schimbe pozitia cu privire la veto-ul dat intrarii Romaniei in Schengen, cel putin pana cand situatia migratiei se va schimba.

Austria vrea in continuare repatrierea migrantilor ilegali in tarile de origine, si aplicarea unor presiuni mai mari asupra acestora pentru a-i primi inapoi, afirmand inca o data faptul ca a construi un gard la granitele Uniunii Europene nu este suficient, fiind nevoie de protectie extinsa pentru ca numarul migrantilor sa continua sa scada in urmatorii ani.

Austria reclama inca o data faptul ca 75.000 de persoane care au depus cereri de azil pe teritoriul sau nu au fost inregistrate inainte de intrare in Uniunea Europeana, desi au trecut de ceva timp granitele sale, iar asa intrarea Romaniei in Schengen ramane in continuare doar o probabilitate, mai ales ca guvernul de la Viena pare inca foarte greu de multumit de europeni.

“Nu ne putem imagina facilitarea vizelor pentru turcii afectați de cutremur. Ne bazăm pe ajutoare locale în plus față de 3 milioane de euro din Fondul Extern pentru Dezastre. Avem nevoie de întoarceri rapide și eficiente și sunt necesare consecințe dacă țările de origine ale refugiaților nu sunt cooperante.

Construirea unui gard nu este soluția problemei, dar avem nevoie de protecție a frontierei. Vetoul Schengen pentru România și Bulgaria va rămâne atâta timp cât Acordul Schengen în ansamblu este „disfuncțional”. Am primit cereri de azil de la aproximativ 75.000 de persoane care nu fuseseră înregistrate înainte de sosirea lor în Austria, deși trecuseră de mult frontiera externă a UE.”

This post was last modified on feb. 16, 2023, 11:19 AM 11:19

Disqus Comments Loading...