Austria si Spania Negociaza, Anuntul lui Nehammer IMPORTANT pentru Romania si Schengen

Austria Spania Negociaza Anuntul Nehammer Important Romania Schengen

Austria si Spania incep un proces de negociere care va avea un impact major asupra Schengen, dar si a Romaniei, cancelarul Karl Nehammer intalnindu-se astazi cu premierul spaniol Pedro Sanchez, iar discutiile au avut la baza preluarea presidintiei Consiliului European de catre spanioli incepand cu luna iulie, avand deja stabilite anumite prioritati pentru mandatul sau.

Austria vrea ca Spania sa faca progrese in ceea ce priveste schimbarea sistemului de azil din Europa, dar vrea deasemenea si reducera substantiala a numarului de migranti ilegali care ajung in Uniunea Europeana, negociind acum suportul tarii pentru indeplinirea obiectivelor sale care au legatura directa cu aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Austria s-a aliat deja cu alte tari importante din Europa pentru a-si sustine obiectivele, insa daca ar obtine si ajutorul Spaniei, ar putea avea sanse mult mai mari sa indeplineasca tot ceea ce isi propune, mai ales ca Spania va detine presidintia Consiliului European timp de 6 luni de zile, pana la inceputul anului 2024, dupa care Belgia va prelua stafeta, cu alte prioritati.

“Prioritățile Madridului de până acum includ promovarea autonomiei strategice a UE, apropierea acesteia de America Latină și accelerarea negocierilor pentru încheierea Pactului UE privind migrația și azilul. Austria ar putea deveni „un os dur” mai ales în pactul migrației. Spania preia președinția într-un moment care este mai mult decât dificil și provocator.

Fiind o țară la granița externă a Europei, Spania are nevoie de la fel de mult sprijin ca Italia, Bulgaria și România. Pe de o parte, frontierele trebuie să fie securizate, dar pe de altă parte este, de asemenea, important să se ajungă la un acord cu țările de origine și cu țările terțe sigure.”