X

Ministrul Apararii Transmite 2 Anunturi de ULTIMA ORA foarte IMPORTANTE pentru Armata Romana si NATO

Ministrul Apararii transmite in mod oficial astazi doua anunturi de ultima ora care sunt foarte importante si au legatura atat cu Armata Romana, cat si cu NATO, iar asta pentru ca in cursul zilelor acestea au avut loc discutii la Bruxelles cu privire la situatia razboiului din Ucraina, si ajutorul care trebuie oferit.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre intrevederea avuta cu omologul sau britanic, in care s-a discutat despre prezenta NATO in Romania, trupele aliate sustinandu-le pe cele ale Armatei Romane in protejarea tarii, separat discutandu-se si despre sprijinul constant care trebuie acordat in continuare Ucrainei.

“Am discutat, la Bruxelles, cu omologul meu din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Ben Wallace, în marja Reuniunii miniștrilor apărării din țările membre ale NATO. Am exprimat aprecierea mea pentru contribuția Londrei la proiectele operaționale aliate din România și pentru contribuția semnificativă și constantă la misiunea de poliție aeriană în regiunea Mării Negre. România este total angajată în susținerea efortului de adaptare pe termen lung și în consolidarea posturii colective de descurajare și apărare a NATO în această regiune.

Având în vedere dezvoltările de securitate, marcate de agresiunea în desfășurare a Rusiei în Ucraina și de impactul asupra securității europene, euro-atlantice și regionale, cei doi oficiali au subliniat necesitatea unei contribuții consistente a aliaților în asigurarea eficienței și credibilității posturii colective de apărare pe flancul estic, „ceea ce va contribui la asigurarea securității în zona Mării Negre și la descurajarea Rusiei”.

​”România este total angajată în susținerea efortului de adaptare pe termen lung și în consolidarea posturii colective de descurajare și apărare a NATO în această regiune”. ​În context, oficialul român și cel britanic au punctat importanța implementării în totalitate și la termenele stabilite a deciziilor Summit-ului NATO de la Madrid din perspectiva adaptării posturii de descurajare și apărare și întărirea prezenței aliate pe flancul estic, inclusiv în România, precum și dezvoltarea semnificativă a Forței de Reacție Aliată.

Ucraina trebuie sprijinită în continuare şi merită acest lucru. Ucraina funcţionează şi apără un sistem bazat pe valori, un sistem care nu trebuie să cedeze în faţa forţei. Salut lansarea la nivelul UE a misiunii militare de asistență pentru Ucraina.

Este important ca Uniunea Europeană și NATO să coopereze pentru susținerea şi consolidarea apărării şi rezilienței partenerilor cei mai vulnerabili la agresiunea Rusiei, inclusiv Republica Moldova. De asemenea, este importantă operaționalizarea Grupurilor de Luptă în Europa Centrală şi de Sud-Est, care au completat şi consolidat apărarea înaintată pe întreg flancul estic al Alianței Nord – Atlantice.”

This post was last modified on feb. 16, 2023, 12:05 PM 12:05

Disqus Comments Loading...